Eski Başkanlar Üniversiteleşme Sürecini Anlattı

Adıyaman’ın eski belediye başkanları Mehmet Erdem, Şevket Gürsoy ve Abdulkadir Kırmızı, Adıyaman’da üniversiteleşme sürecine kendi dönemlerinde yaptıkları çalışma ve katkılarını, Adıyaman Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta anlattı.

Eski Başkanlar Üniversiteleşme Sürecini Anlattı
Adıyaman Üniversitesi tarafından, ‘Adıyaman’da Üniversiteleşme Sürecinde Yerel Yönetimlerin Rolü’ konulu konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Mustafa Vehbi Koç Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, kamu kurumu müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılışında selamlama konuşması yapan Rektör Gönüllü, Adıyaman’da üniversiteleşme sürecini tarihe kayıt düşmek ve zamanında verilen emekleri günümüze aktarmak için bu konferansın düzenlenmesine karar verdiklerini belirtti.

Gönüllü, Adıyaman’da 1980’li yıllarda başlayan ve bugüne kadar gelen üniversiteleşme sürecinde sivil topum kuruluşları ve yerel idareler başta olmak üzere birçok insanın ve kuruluşun emeğiyle katkısının bulunduğunu ifade etti.

Konferansta bu sürece katkıda bulunan başkanların anlatacaklarının yeni nesli teşvik edici olacağını söyledi.

Konferansta ilk sözü alan 1984-1989 döneminde Adıyaman Belediye Başkanlığı yapmış olan Mehmet Erdem, İnönü Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Adıyaman Meslek Yüksekokulu'nun açılmasıyla başlayan Adıyaman'daki üniversiteleşme sürecinde kendi döneminde yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde tüm Adıyamanlıların katkısını anlattı. Erdem, Adıyaman’da üniversiteleşmede herkesin farklılıklarını bir kenara bırakarak, işin bir tarafından tutarak bugünlere kadar gelen gelişmelerin yaşanmasında katkıda bulunduğunu aktardı.

Daha sonra söz alan 1989-1994 dönemi Belediye Başkanı Şevket Gürsoy, üniversitelerin bilim üretip toplumun ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmakla sorumlu olduklarını kaydederek, kendi döneminde yapılan çalışmaları anlattı.

1994-2004 yılları arasında Adıyaman Belediye Başkanlığı görevini yürüten Abdulkadir Kırmızı ise, Adıyaman Üniversitesi'nin kuruluşundan bugüne kadar gelen zamanda sivil toplum kuruluşu ve mülki amirlerin büyük emek ve özverilerinin söz konusu olduğunu vurguladı. Kendi döneminde Adıyaman’da üniversiteleşme sürecinde yapılan çalışmaları aktaran Kırmızı, üniversitenin bulunduğu kentin birçok anlamda gelişme sağlamasında önemli bir faktör olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman eski belediye başkanlarına Adıyaman Üniversitesi'nin bugüne gelmesinde verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederek, çiçek ve plaket takdim etti .
Kaynak: İHA