Eğitim-.Sen’den Basın Açıklaması

Şırnak’ın İdil ilçesindeki Eğitim-Sen'e üye öğretmenler, kadrolaşma iddialarını basın açıklamasıyla protesto etti.

Eğitim-.Sen’den Basın Açıklaması
Eğitim-Sen Temsilciliği üyeleri, Hükümet Caddesi üzerindeki bir işyeri önünde yeni eğitim sistemi ve kadrolaşma iddialarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Taşıdıkları dövizlerle Eğitim-Sen binasından çarşı merkezine yürüyen grup adına açıklama metnini okuyan Eğitim-Sen Temsilcisi Tacettin Yalçın, “Liyakat ve başarı göz önünde bulundurulmadan eğitimde yapılan atama ve görevlendirmelerin tek amacı İmam Hatipleri açmak olan 4+4+4 eğitim sistemi değişikliğiyle eğitim sistemimiz büyük bir çıkmaza sürüklenmektedir” dedi.

4+4+4 sisteminin İdil’de havada kaldığını belirten Yalçın, orta öğretimin zorunlu hale getirilmesine karşın ilköğretim mezunu 2 bin öğrenciden sadece 900’nün liselere kayıt yaptırabildiğini söyledi.

Yeni eğitim sistemiyle seçmeli derslerin ailelerin kararıyla değil okulların idarecileri tarafından yapıldığını kaydeden Yalçın, “Yayınlanan genelgede seçmeli derslerin velilerce seçileceği belirtilmesine karşın uygulamada tercihleri okul idarecileri yaparak, Kürtçe'nin seçmeli ders olmaması için özel bir çaba harcanmaktadır” diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup dağıldı .
Kaynak: İHA