Dönerciler Sokağı Trafiğe Kapatılıyor

Dönerciler Sokağı olarak da anılan Fabrika Sokak, sokak esnaflarından birinin bazı esnafların da imzasını taşıyan dilekçe ile Çorlu Belediyesine müracaat etmesinin ardından Çorlu Belediye Meclisinin oy çokluğu ile aldığı karar uyarınca 18:00-23:00 saatleri arasında trafiğe kapatılması kararlaştırıldı.

Dönerciler Sokağı Trafiğe Kapatılıyor
Çorlu Belediyesi'nin Ekim ayı olağan meclis toplantısında yer alan gündem maddeleri arasında yer alan Fabrika Sokak'ın trafiğe kapatılması konusu değerlendirildi.

28 Ağustos 2012 tarihinde Osman Kamiloğlu adlı esnafın diğer bazı esnaflarla birlikte verdiği dilekçe ile sokağın trafiğe kapatılması talebini değerlendiren meclis üyeleri konu hakkında görüş belirterek konuyu ele aldılar.

Çorlu Belediyesi'nin tam gün boyunca sokağın trafiğe kapatılması yoğunluğa ve karmaşaya neden olacağı için belirli saat aralığında kapatılması önerisi üzerine söz alan Çorlu Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi Muzaffer Aslan: “3 kişiyi memnun edelim diye diğer vatandaşlarımızı ve esnaflarımızı mağdur edemeyiz. Dönercilere güzel yol oldu. Sokak üzerindeki esnaflara daha önce tek sıra masa koyma izni verilmişti şimdi iki sıra masa sandalye koyarak kaldırımların tamamını kapatıyorlar. Bisikletleri ve servis araçları, şemsiyeleri yolda. Döner tezgahlarını kaldırıma doğru döndürmüşler, kaldırımın üzerine çıkıp kesiyorlar” dedi.

AK Partili meclis üyelerinden Taner Erdim de kararın emsal teşkil edeceğini dile getirerek: “Esnafların yolun trafiğe kapatılması talebi ilerleyen dönemler için emsal teşkil edecektir. Bu yüzden iyi düşünülmesi ve değerlendirilmesi gerekir. Bir başka sokakta yer alan esnaflar da dilekçe ile başvurup sokaklarının trafiğe kapatılmasını istediklerinde hangi gerekçe ile ret edeceğiz. Fabrika Sokak'ta alınan trafiğe kapatma kararı emsal olarak karşımıza gelecektir” diye konuştu.

AK Partili meclis üyeleri yolun trafiğe kapatılması durumunda vatandaşların mağdur olacağı gerekçesi ile AK Partili üyelerden Semanur Özay ve Handan Var, önerinin Plan Komiyonuna havale edilerek görüşülmesi gerekçesi ile CHP'li meclis üyeleri Ayşe Eroğlu ile Evren Özmen Uludağ da vatandaşların mağdur olacağı gerekçesi ile Fabrika Sokağın (Dönerciler Sokağı) trafiğe kapatılması önerisini reddettiler. Öneri meclis toplantısına katılan 10 üyenin ret oyuna karşılık diğer 16 CHP'li meclis üyesinin kabul oyuyla oy çokluğu ile kabul edildi. Kabul edilen gündem maddesi uyarında Fabrika Sokak 18.00 - 23.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılacak.

YOL DAHA ÖNCE KAPATILMIŞ, ÖNERGELERE KONU OLMUŞTU

Bu kez Belediye meclisinde oy çokluğu ile alınan karara istinaden 18.00 - 23.00 saatleri arasında trafiğe kapatılan Fabrika Sokak daha önce de sokağın her iki yanına konulan tabela ile kapatılmıştı. Çorlu Belediyesi'nin bazı meclis üyelerince hangi karara istinaden yol trafiğe kapatılıyor bu uygulamayı kim yapıyor sorusu üzerine yapılan açıklamada üzerinde Çorlu Belediyesi ibaresi bulunan tabelalarla trafiğe katılan yolla alakalı olarak Çorlu Belediyesi'nin herhangi bir tasarrufunun olmadığı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise oy çokluğu ile alınan kararın ardından yolun trafiğe kapatılması resmen gerçekleştirilmiş oldu.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Toplumun geniş kesimini ilgilendiren bir menfaat olacaksa trafiğe kapatma uygulamasının yapılacağını kaydeden vatandaşlar: “Ancak sokak üzerinde bulunan esnafların isteği ve menfaati doğrultusunda alınan bu kararı doğru bulmuyoruz. Şimdi ne olacak her sokaktan bu tip talep gelirse sokaklar trafiğe mi kapatılacak. Yanlış olduğunu düşündüğümüz bu uygulamadan dönülmesini istiyoruz. Diğer sokaklardaki esnaflara dükkanlarının önüne saksı, çöp kovası koyma müsaadesi bile verilmezken bu sokakta masa ve sandalyeler kaldırım üzerinde duruyor. Bu da eşitsizliğin açık göstergesi” diyerek duruma olan tepkilerini dile getirdiler .
Kaynak: İHA