SP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu Hükümeti Tezkere Konusunda Uyardı:

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Suriye’ye karşı atılacak her adımın Türkiye’nin tarihi tecrübesine uygun bir hassasiyet ve itidal ile atılması gerektiğini söyledi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu Hükümeti Tezkere Konusunda Uyardı:
Partisinin İzmir İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Karamollaoğlu, Türkiye ile Suriye arasında yaşanan gerginlik konusuna değinerek, Türkiye’nin saldırıya vereceği cevabın kendisine yakışır şekilde olması gerektiğini vurguladı.

Söz konusu saldırıyla ilgili şüpheli soruların henüz tam anlamıyla aydınlığa kavuşturulamadığını ifade eden SP’li Karamollaoğlu, "Bombayı kimin ya da kimlerin attırdığı konusunda kesin sonuçlara sahip değiliz. Bu yüzden, bu müessif saldırıyla ilgili soruşturma bütün yönleriyle ele alınmalı ve titizlikle araştırılmalıdır. Bu yapılmadan, aceleyle hareket edilerek iki ülkenin savaşa sürüklenmesini doğru bulmuyoruz" dedi.

Hükümetin meclisten TSK’nın yabancı ülkelere gönderilmesi konusunda yetki almasına rağmen ihtiyatlı davranması gerektiğini savunan Karamollaoğlu, şöyle konuştu: "Çünkü alınan yetki çok geniştir. Tezkerede ‘sınır ötesi’ tabiri geçmektedir. Hangi sınır olduğu belirtilmemiştir. Bu kadar ucu açık bir yetkinin hükümete verilmiş olması itidalli hareket edilirse caydırıcı etkiye sahip olur. Ancak eğer hükümet bunu kullanmaya kalkarsa Ortadoğu’nun da ülkemizin de geleceği için çok endişe verici olaylar yaşanır." Türkiye’nin içine çekildiği bu olumsuz tablonun altında yatan nedenin hükümetin dış politikada benimsediği yanlış prensipler olduğunu ileri süren Karamollaoğlu, komşularla sıfır sorun politikasından, sorunsuz komşumuz olmadığı noktasına gelindiğinin altını çizdi. Hükümetin AB’yi bir medeniyet projesi görmesinin ve ABD ile İsrail’i stratejik müttefik ilan etmesinin sakıncalarını belirten Karamollaoğlu, Suriye ile böyle bir noktaya gelinmesine ihtiyaç olmadığını söyledi.

Ülkenin her yerini tek tek dolaşıp şaşırtıcı sonuçlar elde edeceklerini kaydeden Karamollaoğlu açıklamasını, "Yerel seçimlerin erkene alınmasıyla birlikte biz de şimdiden hazırlığımızı başlatıyoruz. 1989 döneminde Milli Görüş’ün yaşadığı ilk hamleyi bu seçimlerde Saadet Partisi’nin yaşayacağına inanıyoruz. Bu dönem partimizin güçlü olarak ayağa kalktığı dönem olacak. Biz yatırıma dayanan, kendi gücüyle kalkınmayı benimseyen ve elde edilen milli geliri de adil bölüşüm çerçevesinde dağıtmayı gaye edinen bir partiyiz" şeklinde noktaladı

Kaynak: İHA