Öğrenciler Tasarruf Tedbirlerini Protesto Etti

İtalya'da, çoğunluğu liseli öğrenciler, eğitim alanında yapılacak kemer sıkma politikalarını, protesto etti.

Avrupa'daki ekonomik krizle boğuşan İtalya'da, teknokrat Mario Monti hükümetinin devlet okullarında alacağı tasarruf tedbirleri, ülkenin bir çok kentinde yapılan yürüyüşlerle protesto edildi. Gösterilerde zaman zaman şiddet olayları da yaşandı.

Protestoların en şiddetli yaşandığı yerlerden biri yaklaşık bin 500 kişinin yürüdüğü Bologna kenti oldu. Kentte bazı bankalara ve Yunan Konsolosluğu'na yumurta atan göstericiler, konsoloslukta asılı bayrağı indirerek tahrip etti.

Başkent Roma, ikinci büyük kent Milano ve Torino'nun merkezinde ise bazı caddeler, öğrencilerin yürüyüşü nedeniyle trafiğe kapatıldı. Polisle öğrenciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Roma'daki yürüyüşte, 1'i çocuk, 4 polis yaralandı, 1 kişi de gözaltına alındı. Torino'da da 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

Öğrencilerin, ''Geleceğimizi bloke ederseniz, biz de kentleri bloke ederiz'', ''Kriz ve tasarruf tedbirlerine karşı okulu ve şehri geri alacağız'' diye slogan attıkları belirtildi.

Protestoların hedefindeki isim Milli Eğitim Bakanı Francesco Profumo ise konuyla ilgili diyaloğa açık olduğunu ancak kimseden görüşme talebi gelmediğini ifade etti.

Muhabir: Barış Seçkin

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA