Masum Türker’den ‘ohal’ Uyarısı

DSP lideri Masum Türker, ABD’deki Başkanlık seçimlerinin ardından Türkiye’nin savaşa girme olasılığının bulunduğunu belirterek, “Bugün Genelkurmay tarafından 15 bölgenin geçici güvenlik bölgesi ilan edildiği açıklandı.

Bu bir başlangıçtır. İlerleyen günlerde bazı bölgelerde olağanüstü hal, sıkıyönetim de ilan edilecektir” iddiasında bulundu. DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Sincan İlçe Başkanlığı binasının açılışında bir konuşma yaparak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Masum Türker, DSP’nin 27. yılını geride bıraktığını belirterek, 1999 yılında iktidara gelen DSP’in sivil bir darbeyle iktidardan uzaklaştırıldığını söyledi.

“Bunun sebebi, Başbakan Bülent Ecevit’in Irak’a müdahaleye izin vermemesidir” diyen DSP lideri Masum Türker, “Bülent Ecevit, ABD Başkanı George Bush'un taleplerini reddettiği için partimize sivil darbe yapıldı. Bush o günlerde Ecevit'e gerçek hedeflerinin Irak değil İran olduğunu söylemişti. Bugün de gerçek hedef Suriye değil, İran’dır” diye konuştu.

Akdeniz’de düşürülen Türk uçağının Rusya’ya ait bir füzeyle düşürüldüğünü daha önce açıkladıklarını hatırlatan Masum Türker, “Bunu kimse yalanlamadı. Türkiye füze olayının ardından misilleme yapmayınca, sessiz kalınca, Akçakale'deki olay yaşandı. Türkiye ciddi bir kıskacın altındadır” şeklinde konuştu.

Meclis’ten geçen tezkerenin sadece Suriye için hazırlanmadığını ifade eden Masum Türker, bu tezkere sayesinde Türkiye’nin dünyanın her ülkesine savaşan asker gönderebileceğini kaydetti.

Türker, konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu: “Başbakan, uluslararası camianın söylediklerini yapıyor. TBMM’den çıkarılan tezkere sadece Suriye'ye karşı hazırlanmış bir tezkere değildir. Türkiye bu tezkereyle İran, Irak, Afganistan gibi dünyanın her ülkesine savaşan asker gönderebilir.

Bugün Genelkurmay tarafından 15 bölgenin geçici güvenlik bölgesi ilan edildiği açıklandı. Bu bir başlangıçtır. İlerleyen günlerde bazı bölgelerde olağanüstü hal, sıkıyönetim de ilan edilecektir. Biz halkımızı şimdiden uyarıyoruz.

ABD'deki başkanlık seçimlerine 1 ay var. Bu bir ayın ardından ülkemizin savaşa girme olasılığı var. Halkımız bu bir aylık süre sonunda Türkiye’nin savaşa girme olasılığına göre kendini hazırlasın. Akçakale'deki olay sonrası Türkiye Birleşmiş Milletler ve NATO'dan gerekli desteği alamadı.” Masum Türker, gazetecilerin yerel seçimler öncesinde başka bir partiyle ittifaka girip girmeyeceklerini sorması üzerine “Partimiz yerel seçim hazırlıklarını sürdürüyor. Seçimlerde hiçbir partiyle işbirliği yapmayacağız” dedi.

Kaynak: İHA