“Bu Bir Savaş Kararı Değildir”

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, dün TBMM’de gerçekleştirilen tezkere oylamasında yaşanan firelere ilişkin olarak, “Ben doğrusu Genel Kurul’daydım ve böyle bir fire verildiğine tanık olmadım. Görevli olanlar gelmemiş olabilir ve görevli olanların sayısı bir hayli fazla” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, TBMM’de kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin, “Tezkere oylamasında hem AK Parti’den hem de MHP’den fireler oldu. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine Uslu, “Ben doğrusu Genel Kurul’daydım ve böyle bir fire verildiğine tanık olmadım. Görevli olanlar gelmemiş olabilir ve görevli olanların sayısı bir hayli fazla. Mesela GİK üyelerinin önemli bir bölümünün dün yurt dışına gittiklerini ben biliyorum. Ben bir fire olduğu kanaatinde değilim. Tabi ki böyle oylamaya katılmama durumunda olan arkadaşlarımızın fikrini açıklayabilecek bir iradeye ve cesarete sahip olduklarına da inanıyorum” dedi

Bir başka gazetecinin “Çıkan tezkere sonucuna göre şöyle bir kaygı var. Özgür Suriye Ordusu’nun lehine kullanabileceğine dair. Böyle bir ihtimal görüyor musunuz?” sorusuna da Uslu, “Hayır. Türkiye tezkere kararını alarak Sayın Başbakanın da açıkladığı gibi tamamen barış koşullarını güçlendirmek, barışı sürdürmek adına bir karar alınmıştır. Bu bir savaş kararı değildir. Sadece Türkiye barışa ne kadar hazır olduğunu, ne kadar istekli olduğunu ifade etmek bakımından alınmış bir karardır. Bunun ötesi şimdilik spekülasyondur” yanıtını verdi .
Kaynak: İHA