Başbakan Yardımcısı Arınç Açıkladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret etti.

Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Arınç ve Eker, Diyarbakır Havaalanı'nda Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve kamu kurumları temsilcileri tarafından karşılandı.

Daha sonra beraberindekilerle valiliğe geçen Arınç, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra makama geçti.

Ziyarette konuşan Vali Mustafa Toprak, ''Bu güzel günde güzel bir açılış zinciriyle birlikte olacağız. Sizlerin Diyarbakır'a ve sorunlarına gösterdiğiniz ilgiden dolayı hem hükümetimize hem sizlere ayrı ayrı şükranlarımı arz ediyorum'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da çalışma ziyareti için Diyarbakır'da bulunduğunu ifade ederek, ''Sayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve değerli milletvekilleriyle birlikteyiz. Vakıflar Genel Müdürümüz de kendi alanındaki açılışlara katılmak üzere arkadaşlarıyla geldiler. İnşallah akşama kadar birlikte olacağız. Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Tarihin köklü dönemlerinden, kültüründen, inancından süzülüp gelen kadim bir şehir olan Diyarbakır'a her vesileyle gelmek istediğini dile getiren Arınç, şunları söyledi:

''Biz Diyarbakır ve halkını seviyoruz. Tabi ben yatırımcı bir bakanlığın başında değilim. Başbakan yardımcısıyım, hükümet sözcüsüyüm. Bana bağlı kurumlar var bu kurumların faaliyetleri çerçevesinde zaman zaman vesile yapmak suretiyle Diyarbakır'a gelmek istiyorum. Birkaç ay önce de Hazreti Süleyman Camisi'nin restorasyonu bitmişti, camimizin açılışını yapmış ve halkımızla kucaklaşmıştık. Bir dizi ziyaretimiz olmuştu. Bu kez yine Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ve Diyarbakır Bölge Müdürlüğümüzün katkılarıyla çok güzel eserler restore ediliyor. Bunlardan Ulucami restorasyonunun büyük bölümü bitti. Hanefiler bölümü Kadir Gecesi'nden bu yana ibadete açıldı. Resmi açılışını da bugün yapalım arzu ettik.

Biraz sonra kısmet olursa Ulucami'de birlikte olacağız. Hem Ulucami hem Eğil'deki peygamberler türbelerini de restore etmiştik. Oranın açılışını da yine hep beraber yapacağız.''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, akşam da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ndeki ödül törenine katılacağını belirtti.

Vali Toprak, ziyarette Diyarbakır'ın mimarisi ve surlarını konu alan bazı kitaplar Arınç ve Eker'e hediye etti.

Muhabir: İrfan Cemiloğlu

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA