TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten Açıklama

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Suriye tezkeresi ile ilgili olarak, ''Sağduyulu ve tedbirli olmalıyız. İnşallah ülkemiz için hayırlı olur'' dedi.

Çiçek, TBMM Genel Kurulu açıldıktan sonra bir süre sonra iktidar kulisine geldi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Çiçek, ''Sağduyulu ve tedbirli olmalıyız'' dedi.

Türkiye olarak uluslararası hukuktan doğan hakları korumanın, ülkenin görevi olduğunu belirten Çiçek, şöyle konuştu:

''Hükümeti ile Meclisi ile halkı ile ülkemizin menfaatleri söz konusu olduğunda bugüne kadar hep birlikte, beraber olduk. Herkes düşüncesini söyledi.

Geçmişte de böyle... Ama sonunda milletin hukukunu korumak neyi gerektiriyorsa onu da devlet olarak alırız. Bugün Meclis'te konu Hükümet'in gönderdiği tezkere çerçevesinde TBMM'de değerlendirilecek ve sonuçta da bir karara varacağız. İnşallah ülkemiz için hayırlı olur. Türkiye olarak bizim baştan beri tutumumuz, halkın talepleri gözardı edilmeden bu değişimlerin yaşanmasıydı. Ama maalesef halkın talepleri dikkate alınacağına, olanca gücüyle, imkanıyla Suriye'de şiddet kullanılmakta, masum halk havadan karadan bombalanmakta ve bunun olumsuz yansımalarından en evvel Türkiye etkilenmektedir.

Onun için Türkiye böylesine olumsuz bir ortamda kendi hukukunu korumanın gayreti içerisindedir, meseleye böyle bakmak lazım.''

Cemil Çiçek, soru üzerine, ''Şu ana kadar zaman zaman sıkıntılar oldu. Anlaşılıyor ki orada Hükümet güçleri bu ve benzeri gelişmeleri kontrol eder durumda değildir. Arka arkaya olumsuz gelişmeler oldu. Hükümet böyle bir yetkiye ihtiyaç duyuyor, Meclis'te bunu değerlendirecek'' dedi.

Tezkere görüşmelerinin kapalı yapılacağını ifade eden Çiçek, bu oturumların geçmişte de kapalı yapıldığını kaydetti.

Çiçek, ''Anlaşıldığı kadarıyla Hükümet böyle bir tezkerenin gerekçesini daha ayrıntılı, daha özel bilgiler vererek Meclis'in bilgisine sunacak. Kapalı olmasında da fayda var'' diye konuştu.

Muhabir: Coşkun Ergül

Yayıncı: Kudret Topçu
Kaynak: AA