Suriye Tezkeresinin Kabul Edilmesi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bugün kabadayılık yapıyorlar ama Mavi Marmara'da 9 vatandaşımız öldüğünde İsrail'e bu tepkiyi gösteremediler, askerin başına çuval geçirildiğinde bu tepkiyi gösteremediler.

Geçmişte Esad'ın başbakanı bile kaçtı, Maliki de kaçtı. Niye oraya tezkere götürmüyorsunuz. Boş laflardan ibaret bir kapalı oturum izledik" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi konusunda hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi’nin kapalı gerçekleşen Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan İnce, "Kapalı oturumda hiç de bilmediğiniz şeyleri söylemediler. Gazete haberlerinden ibaretti ama bakan ağzından bir şey kaçırdı. İlginçtir çok yazıktır bu millete.

Aynen şöyle diyor; 'Yönetimin yüzde 85'i yüzde 12'lik bir grup'. Türkiye'nin geleceğini, savaşını mezhep üzerinden okuyan bir Dışişleri Bakanı, yazık bu memleketin çocuklarına. Yani bugün kabadayılık yapıyorlar ama Mavi Marmara'da 9 vatandaşımız öldüğünde İsrail'e bu tepkiyi gösteremediler, askerin başına çuval geçirildiğinde bu tepkiyi gösteremediler. Geçmişte Esad'ın başbakanı bile kaçtı, Maliki de kaçtı. Niye oraya tezkere götürmüyorsunuz. Boş laflardan ibaret bir kapalı oturum izledik. Hiçbir şey yoktu söylenen. 10 yıl sonra açıklandığında da göreceksiniz zaten" dedi .
Kaynak: İHA