Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, akaryakıt, elektrik ve doğalgaz zammının iş barışı ve vatandaşların satın alma gücünü olumsuz etkilediğini, bu nedenle doğru olmadığını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Bolu Subesi'nin Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlediği divan toplantısına katılan Gündoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni eğitim sisteminin önemli bir düzenleme olduğunu bildirdi.

Kesintisiz eğitimin Milli Güvenlik Kurulu kararı olduğunu öne süren Gündoğdu, ''İmam hatip lisesi bahanesiyle topyekün Anadolu insanını tokatlamaydı. Millet iradesini yok saymanın ara unsuru olarak kullanılmıştı. Bugün halkın tercihlerine cevap verebilecek mükemmel bir sisteme geçildi'' dedi.

Akaryakıt, doğalgaz ve elektrik zammına da değinen Gündoğdu, şunları söyledi:

''Akaryakıt gibi bir kaynağa zam geldiğinde, şekerinden suyuna, ekmeğinden pirince her şeyi etkileyecek. Yüzde 9 işsizin olduğu, 1 milyon 800 bin emeklinin, memur emeklisinin emekliye ayrıldığında maaşının yüzde 30 azaldığı, 5 milyonun üzerinde asgari ücretlinin olduğu ve tek maaşla çalışanların büyük çoğunluğunun hala yoksulluk sınırının altında maaş aldığı bir ortamda, zammın iş barışı ve vatandaşların satın alma gücünü olumsuz etkilemesi dolayısı ile doğru olmadığının altını çiziyorum.

Zam, bankada çalışan işçiye yansıdı ama bankacıya yansımadı. Tüccarın çalıştırdığı asgari ücretliye yansıdı ama tüccara yansımadı. İşte tam da sorun bu.''

Gündoğdu, kasım ayında yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'nın ilk gündem maddesini zamların oluşturacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA