Kent Meydanı Çalışmaları Devam Ediyor

Antalya’nın Manavgat ilçe Belediyesi, Kültürevi’nin yıkımıyla başlattığı Kent Meydanı çalışmalarını sürdürüyor.

Kent Meydanı Çalışmaları Devam Ediyor
Manavgat Belediyesi, kutlama ve törenlerin yapılacağı Kent Meydanı’nın yapım çalışmalarına devam ediyor. Meydan içerisinde yer alan Kültürevi binasının geçtiğimiz ay içinde yıkılarak alan genişletilmesi yapılmasının ardından başlayan Kent Meydanı alanında yıkım çalışmaları sürüyor.

Yapılacak yeni düzenlemede 2 bin 500 metrekarelik meydan alanı, 2 bin 400 metrekarelik sergi alanı ve 2 bin 200 metrekarelik kapalı otopark alanı bulunacağı belirtilirken, alanda Atatürk büstü, su gösterileri ve yer saati uygulamasının yer alacağı kaydedildi.İkinci kısım olan 2 bin 400 metrekarelik alanın ise sergi alanı olarak düzenleneceği, Manavgat Irmağı’nı seyir amaçlı banklar bulunacağı ifade edildi. 2200 metrekarelik kapalı otopark alanı düzenlemesi içersinde ise 84 araçlık otopark, havalandırma sistemi, kontrollü araç geçişi, giriş ve çıkışlı olarak tasarlanacağı bildirildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Amacımız kent meydanını genişletip yenileyerek kente yeni bir kimlik kazandırmak. Bu düzenlememizin turizme de katkısı büyük olacak. Kutlama ve törenlerimizi artık daha geniş alanda organizeli bir şekilde yapabileceğiz. Yeni kent meydanımız kentlinin buluşma noktası olacak” dedi .
Kaynak: İHA