Karaman'da Engelsiz Okul Çalışmaları

Karaman'da eğitim gören engelli çocukların okullarına rahat girip çıkabilmeleri için okullara engelli rampası yapılıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, bina girişlerine fiziksel engelli öğrencilerin kullanımı için ''engelli rampası'' yapılma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

2012 yılı içerisinde Karaman genelinde bulunan 236 okuldan engelli rampası bulunmayan 92 okulun tespitinin yapıldığını ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

''Bu okullarımızdan merkez ilçe ve köylerinde bulunanların engelli rampası yapım çalışmaları devam etmektedir. İlçelerimizde bulunan okullarımızın engelli rampası yapım işleri için ilçelere ödenek aktarılmış olup, yapım çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca, her tür ve kademedeki yeni yapılacak eğitim - öğretim binalarının ihale hazırlıkları aşamasında projeleri revize edilmek suretiyle yürürlükteki mevzuata uygun hale getirilmesi için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bilgilendirilmiş ve yeni yapılan okul binaları engelli öğrencilerimizin kullanımına uygun olarak inşa edilmeye başlanılmıştır.''

Muhabir : Mehmet Çetin

Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA