Güney Seyhan'da Yağmur Suyu Baks Çalışması Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü'nün, Güney Seyhan'daki 17 mahalleyi su taşkınlarından kurtaracak Narlıca Mahallesi'ndeki yağmur suyu baks inşaatı çalışmaları, demiryollarını alttan geçmek amacıyla yatay delgi sistemiyle devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Şakirpaşa Mahallesi-Havaalanı ile D-400 karayolu arasındaki birinci etap çalışmaların tamamlandığını belirterek, ''Ekiplerimiz ikinci etap olan D-400 karayolu ile Devlet Demir Yolları Köprüsü arasındaki uygulamaya başladı.

Güney Adana'daki 17 mahalleyi su baskınlarından kurtaracak yağmur suyu baks inşaatı çalışmaları Narlıca Mahallesi'nde devam ediyor. Narlıca Mahallesi'ndeki demiryollarını alttan yatay delgi sistemiyle geçiyoruz. 100 metre mesafeli bu uygulama en kısa sürede tamamlanacak ve Şakirpaşa Mahallesi'nden gelen hatta bağlanacak'' dedi.

Yılların ihmali sonucu daha önce aşırı yağışlarda Onur, Ova, Uçak, Şakirpaşa, Fevzipaşa, Aydınlar, Barış, İsmetpaşa, Yeşilevler, Demetevler, Bahçelievler, Narlıca, Denizli, Mithatpaşa, Sakarya ve Ahmet Remzi Yüreğir mahallelerinde oturan vatandaşların kısa süreli mağdur olduklarını ifade eden Aldırmaz, burann 17 mahallenin yağmur suyunu deşarj edecek bir bölge olduğunu, bağlantıların tamamlanmasından sonra Güney Seyhan'daki 17 mahalle ile Yeni Valilik yanındaki Kanalköprü'de su taşkınlarının yaşanmayacağını kaydetti.

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: İsmihan Özgüven
Kaynak: AA