Eski İl Müftülerine Vefa

Samsun’da, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle emekli il müftülerine plaket verildi.

Eski İl Müftülerine Vefa
Samsun İl Müftülüğü ile Canik İlçe Müftülüğü'nün organize ettiği plaket töreni Canik Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, ilçe müftüleri, cami imamları ve hafızlar katıldı.

Plaket töreni öncesi konuşma yapan İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, “Ülkemiz çok sıkıntılı günler geçirdi. Milli Mücadele yıllarında Anadolu, İngilizler, Yunanlılar, İtalyanlar, Fransızlar tarafından işgal edildi. Yunanlılar Ege’ye İzmir’den girdiklerinde İzmir Müftüsü Rahmetullah efendinin başkanlığında 37 müftü bir araya gelerek Müdafa-i Osmaniye Hukuk Cemiyeti'ni kurmuşlar. Halkı teşvik ederek tespih çeken eller silah tutmak suretiyle cepheye koşmuşlar. Anadolu’nun kurtulmasında büyük faydalar ve yararlılıklar göstermişlerdir. Anadolu’nun kurtuluşunda sarıklı mücahitlerin, din görevlilerinin ve müftülerimizin büyük rolü olmuştur” dedi.

Daha sonra, Samsun’da görev yapmış ve emekli olan eski il müftüleri söz alarak anılarını anlattılar. Ardından Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Bu yıl Samsun’da Din Görevlileri ve Camiler Haftası'nı çok farklı kutladık. İl Müftümüzün programın hazırlanmasında ve bu şekliyle uygulanmasında çok önemli gayreti ve çalışması oldu. En önemlilerden birisi de bugün bu topluluğu bir araya getirme çalışmasıdır. Bu, geçmişte görev yapan insanlarımıza bir vefa örneğidir. İl müftülüğü yapmış, din görevlisi olarak Samsun’da hizmet etmiş ve emekli olmuş değerli büyüklerimizi Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda bir araya getirerek aynı duyguyu ve heyecanı bir arada yaşıyoruz. Buraya katılan herkes bu duygu ve düşünceyi en üst noktada hissetmiştir. Cumhuriyetimizin kuruluşunda giden yolda din görevlilerimizin çok büyük katkısı olmuştur. Geçmişte olduğu gibi bugünde inanıyorum ki bundan sonra da ülkemizde birliğin ve dirliğin sağlanmasında din görevlilerimizin yeri ve önemi oldukça fazladır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Samsun’da görev yapmış ve emekli olmuş olan eski İl Müftüleri Haydar Sadıkoğlu, İsmail Cömert, Osman Şahin, Cevat Altun ve İbrahim Acar’a Vali Hüseyin Aksoy plaket verdi. Daha sonra İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk’de Vali Aksoy’a bir tablo hediye etti .
Kaynak: İHA