Elazığ'da Özel Bir Hastane İle İrak Sağlık Bakanlığı Arasında Kanser Hastalarının Tedavisi İçin Ön Protokol İmzalandı

Elazığ'da faaliyet gösteren özel bir hastane ile Irak Sağlık Bakanlığı yetkilileri arasında, öncelikli olarak Iraklı kanser hastalarının tedavisini öngören ön protokol imzalandı.

Irak Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Sorumlusu Abdulkadhim Ali Abbas, Bakanlıkta görevli Doktorlar Muhammed Saleem Abbas, Raghad Majid Abdalhameed ile Irak Lösemi Vakfı Başkanı Sabih Abdullah Abbas kentte gelerek hastaneyi ziyaret etti.

Hastanenin sahibi Hasan İdikurt'tan bilgi alan yetkililer daha sonra onkoloji ve kemoterapi bölümleri ile çeşitli birimlerini gezdi. Elazığ Valisi Muammer Erol da bir süre ziyarete eşlik etti.

İdikurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak Sağlık Bakanlığı ve Irak Hadbee Vakfı tarafından hastanelerinin ziyaret edildiğini belirtti.

İdikurt, şunları söyledi:

''Amaçları Irak'taki hastalarını Türkiye'deki en iyi sağlık merkezinde hizmet almalarını sağlamak. Bunun için batıda birkaç merkezi arkadaşlarımız gezdiler, bizim yerlerimizi de geziyorlar. Bir ön protokol yaparak genellikle onkoloji hastalarını tedavi edecek ve planlamasını yapacak bir sağlık merkezi ile anlaşmak istemektedirler. Bu işi bizimle birlikte yapmak için bir ön protokol yapılacak. Şartlar görüşüldükten sonra inşallah iki tarafa da uygun olursa biz bu görevi üstlenmek istiyoruz.''

Irak Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Sorumlusu Abdulkadhim Ali Abbas ise tercüman eşliğinde yaptığı konuşmada hastanenin kaliteli cihazlarının olduğunu söyledi.

Hastanenin kadrosu ve ülkelerine yakın olmasın önemli olduğunu vurgulayan Abbas, Elazığ'daki hastaneyi seçebileceklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından İdikurt Iraklı yetkililer arasında ön protokol imzalandı.

Kaynak: AA