Çiftçilere Sahte Gübre Uyarısı

Sarayönü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Karlı, kamyonla sahte gübreleri getirip 'sıkıştım ben ucuza satıyorum' diyerek satmaya çalışanlara karşı, çiftçileri uyardı.

Karlı, yaptığı açıklamada, yanlış gübrenin topraktaki etkisinin 10 yıl sürdüğünü dile getirerek, ''Gübre satın alırken mutlaka lisans ve tescil belgesini isteyin, faturasını mutlaka alın'' dedi.

Üreticinin bugünlerde gübre ihtiyacını temin etmeye başladığını anlatan Karlı, şikayetler üzerine yapılan denetimlerde, farklı çuvallarda ve farklı fiziki özelliklerde kimyevi gübrelere rastladıklarını ifade etti.

Çiftçilerin emeklerinin boşa gitmemesi için gübre ihtiyaçlarını, kimyevi gübre üretimi yapan firmalarla satış sözleşmesi olan gübre bayilerinden temin etmesinin büyük önem taşıdığına dikkati çeken Karlı, şunları kaydetti:

''Köylerde ve pazarlarda kamyon üzerinde satılan ürünlerden çiftçimizin kaçınması gerekmektedir. Türkiye'de Son dönemde sahte gübre imalatı ve satışı yaygınlaştı. Kamyonla sahte gübreleri getirip 'sıkıştım ben ucuza satıyorum' diyerek satmaya kalkanlara karşı, çiftçilerimiz uyanık olsun. 50 liralık çuval, 30 liraya veriliyorsa, çiftçilerimiz bundan şüphelensin ve bu tür gübreleri almasın.''

Muhabir: Ahmet Turan / Basir Gülüm

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA