Çanakkale Belediyesi'nin Çalışmaları

Çanakkale Belediyesi'nin, kent içinde yaptığı düzenleme ve yenileme çalışmaları sürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Sarıçay üzerinden İnönü Caddesi ile Plaj Caddesi'ni birbirine bağlayarak kent trafiğine alternatif bir hat kazandıran İnönü Köprüsü'nün trafiğe açılmasının ardından köprünün bağlantı yollarının da yenilenmesi için başlatılan çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Açıklamada, daha önce üst yapı çalışmaları tamamlanarak kullanıma sunulan İnönü Caddesi ve Plaj Caddesi'nin ardından, yol yapım ve kaldırım düzenleme çalışmaları gerçekleştirilen Plaj Caddesi'ni Aziziye Caddesi'ne bağlayan Deniz Sokak'ın Son olarak asfaltlama ve yol çizgi çalışmaları da tamamlanarak kente kazandırıldığı ifade edildi.

-İskele Meydanı kentlinin kullanımına sunuldu-

Çanakkale Belediyesi tarafından iskele meydanında yapılan çalışmaların ardından bölge, halkın kullanımına açıldı.

Belediye yetkilileri kentin giriş ve çıkış kapısı olma özelliği taşıyan ve kent vizyonu açısından büyük öneme sahip meydandaki üst yapı çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Yetkililer, meydanın kent mobilyaları, aydınlatma sistemleri, ışıklı kent haritası ve peyzaj uygulamaları ile zenginleştirildiğini, alandaki tescilli manolya ağacının korunup bakımının yapıldığını kaydetti.

Muhabir: Burak Akay

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA