Toroslar’da Metruk Binaların Yıkımı Sürüyor

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve kötü görüntü oluşturan metruk binaların yıkım işlemlerini sürdürüyor.

Toroslar’da Metruk Binaların Yıkımı Sürüyor
Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bina sahibinin isteği üzerine Arpaçsakarlar Bahçeci Mahallesi’nde bulunan bir metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçede huzur ve güvenin tesisine büyük önem verdiklerini belirterek, kokulu madde ve alkol bağımlılarının yuvası haline gelmiş metruk binaların yıkımlarını, bina sahiplerinin veya mahalle sakinlerinin dilekçelerine istinaden gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çevre kirliliğini önlemek amacıyla tehlike arz eden metruk yapıları bölgeden temizlediklerini belirten Tuna, “Hem vatandaşlarımız rahat bir nefes alıyor hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Belediye olarak ilçemizi modern bir kent görünümüne kavuşturma çabası içindeyiz. Ayrıca bu yıkım çalışmaları ile sokak çocukları ile uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen bu yapıları sosyal bir sorunun mekanı olmaktan kurtarıyoruz. Tüm hizmetlerde olduğu gibi yıkım çalışmalarına da büyük önem veriyoruz ve ilçe halkının huzurunu ön planda tutmaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan Tuna, vatandaşlardan, çevrelerinde bu tür binalar varsa en kısa sürede belediyeye bildirmelerini de istedi .
Kaynak: İHA