İki profesörün canlı yayındaki 'Cumhuriyet' kavgası ekranı sarstı

Olaylı Cumhuriyet kutlamaları Habertürk ekranlarında kavga çıkardı.

İki profesörün canlı yayındaki 'Cumhuriyet' kavgası ekranı sarstı
Fatih Altaylı 'nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek ' in bu haftaki bölümüne Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Karlı 'nın canlı yayın kavgası damgasını vurdu.

89. yılında Cumhuriyet ve bu bayramda yaşananlar tartışılırken, iki profesör canlı yayında birbirine girdi. Canlı yayındaki Cumhuriyet tartışması uzayıp gidince kavga Ak Parti-CHP kavgasına dönüştü.

ORADAKİLERİN AMACI CUMHURİYETİ KUTLAMAK DEĞİLDİ

Prof. Dr. Mehmet Çelik, Cumhuriyet Bayramında yaşanan olaylar nedeniyle hükümetin daha esnek davranabileceğini ancak bunu yapmadığını savunurken ' Türkiye'de sıkıntı şu.Ülkede siyasal partiler iktidara geldiklerinde devleti ele geçirmeye çalışıyorlar. Yazık bu ülkeye yazık. Liyakat denen bir şey var. Türkiye düne göre açılıyor. Oradaki insanların amacı Cumhuriyeti kutlamak değildi. ' dedi.

GARNİZON CUMHURİYETİ

CHP 'ye sert sözler yüklenen Çelik ' Prof. Dr. Mehmet Çelik, şunları söyledi: 'Millet aptal da değil kör de değil. Başbakan ilk defa o resepsiyona eşiyle gidebildi. Bu ülkenin çocukları 28 Şubat sırasında yurt dışına gitti eğitim gördü. Cumhuriyet dönemindeki elitist kesim hiçbir zaman halka inmedi. Bir türlü milletin temel değerleriyle barışamadılar. CHP'nin ve orada toplanan insanların cumhuriyeti algıları ve dertleri garnizon cumhuriyeti. ' dedi.

DAHA FAZLA MI GAZ SIKSAYDI?

Dr. Mehmet Karlı ise, Çelik 'in sözlerine karşı çıkarak yaşananların ileri demokrasiyi hedefleyen hükümet içen tutarsızlık olduğunu ileri sürdü. Çelik sözlerini şöyle sürdürdü :

Bu yapılanlar sonrasında yapılan açıklamalar gelecek adına beni daha da ürküttü. Barikat kaldırılmasaydı da polis daha fazla mı gaz sıksaydı. Daha fazla mı can yaksaydı. Cumhuriyeti cumhur korur dedi bunun altına hepimiz imza atarız. Ama sokaklardakilerin cumhur olarak görmedi.

BEYAZ GAZETE