Cizre'deki Olaylar Gece De Devam Etti

Cizre’de, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat etmek için yapılan eylemlerden sonra başlayan izinsiz gösteriler, gece de devam etti.

Cizre'deki Olaylar Gece De Devam Etti
BDP'nin, cezaevlerindeki açlık grevine destek vermek amacıyla Cizre’de yapmış olduğu yürüyüşten sonra Nur Mahallesi, Botaş Caddesi, İdil Caddesi, Nusaybin Caddesi, E-24 karayolu, yapılan izinsiz gösteriler nedeniyle savaş alanına dönmüştü. Cizre'e gündüz başlayan izinsiz gösterile gece daha da şiddetlenmeye başladı.

Akşam karanlığının basması ile birlikte Sur Mahallesinde toplandıktan sonra Yafes Mahallesi'ne geçip yolda lastiklerden ateş yakıp, taş ve inşaat malzemelerinden barikatlar kurarak, mahallede bulunan öğrenci yurduna molotofkokteyli ve ses bombaları ile saldıran göstericilere, polis zırhlı araçlardan gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisin müdahalesiyle Yafes Mahallesi'nin ara sokaklarına kaçan göstericiler ara sokaklardan polise saldırmaya devam ederken; bazı vatandaşlar ise açlık grevine desteklerini ışık açıp kapama eylemi yaparak göstermeye çalıştı

Kaynak: İHA