Ak Parti İl Başkanı Köse Açıklaması

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, AK Parti'nin Cumhuriyetin 100. yılında daha güçlü, daha demokratik, refah seviyesi daha da yükselmiş bir Türkiye hedefiyle çalışan ve bu şekilde yoluna devam eden bir parti olduğunu belirtti.

Köse, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yılının Antalya ve Türkiye'de halk tarafından büyük coşkuyla kutlandığını belirtti.

''Maalesef CHP zihniyeti, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını provoke etmek amacıyla alternatif kutlama yaparak, halkı ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya çalışmaktadır. Demokratik yollardan, sandıktan çıkarak iktidara gelemeyen CHP, geçmişte olduğu gibi yine halkı bölmeye, kutuplaştırmaya, ötekileştirmeye çalışmakta, kendi siyasi çıkarı için Cumhuriyeti, Türk bayrağını kullanmaktadır'' ifadelerini kullanan Köse, şunları kaydetti:

''Cumhuriyet sahipsiz de hiçbir siyasi partinin tekelinde de değildir. Cumhuriyet, kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim rejimidir. Cumhuriyete böyle sahip çıkılmaz, hizmetle sahip çıkılır. İktidarımız döneminde inanıyorum ki millet nezdinde Cumhuriyetin değeri artmıştır ve daha da artacaktır. Milletimizin Cumhuriyetle, rejimle hiçbir sorunu yoktur. AK Parti bunun teminatı olan kadroların partisidir. AK Parti, Cumhuriyetin 100. yılında daha güçlü, daha demokratik, refah seviyesi daha da yükselmiş bir Türkiye hedefiyle çalışan ve bu şekilde yoluna devam eden bir partidir.''

Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı eleştirerek, şöyle devam etti:

''Katılım sayısıyla ilgili yapılan açıklamalar talihsizliktir. CHP'nin Cumhuriyet Meydanı'na yapılan yürüyüşe katılan kalabalığı kendisine mal etmesi, konserin en kalabalık anında bile meydanın dolu olmadığı fotoğraflarla sabit olduğu halde Antalya nüfusunun üçte birine tekabül eden 304 bin kişinin katıldığına dair açıklamalar manidardır. 15-20 bin kişiyi 304 bin kişi olarak göstermeye çalışan zihniyetin Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nı Cumhuriyet karşıtı gibi göstermesi, Cumhuriyet Bayramı resmi programını tertip eden devletin valisini yuhalaması elbette kamuoyunu ve bizleri şaşırtmadı. Maalesef bu zihniyet Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenini sabote etmek istemiş, kendilerine çelengi koyabilecekleri söylenmesine rağmen resmi töreni engelleme girişiminde bulunmuş ve tören alanında bulunan bin 500 kişilik kalabalığı 15 bin kişi olarak açıklamıştır. Keşke bu yürüyüşe katılanlar ellerinde sadece Türk bayrağı olsaydı, siyasi parti bayrakları ve Lenin posterleri taşımasalardı. Bütün bunlar kamuoyu tarafından elbette değerlendirilecektir.

Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmak, darbe çığırtkanlığı yapıp askeri göreve davet etmekle olmaz. Cumhuriyete sahip çıktığını söyleyenleri cumhura, halkın iradesine saygılı olmaya davet ediyoruz. 'Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz' diyorlar. Umarım Cumhuriyet ile, demokrasiyle ve milletle ters istikamette ilerleyen CHP'liler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz sözlerini tekrar okuyup, artık yönünü millete çevirirler.''

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA