Uşak’ın Geleceği Termal Turzim’de

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, merkeze bağlı Kayağıl Köyü’nde inşası devam eden termal tesislerin 2013 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Uşak’ın Geleceği Termal Turzim’de
Bölgedeki sondaj çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Erdoğan, bölgenin Türkiye’nin en önemli termal turizm alanlarından biri olacağını iddia etti.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Kayaağıl Köyü yakınlarında inşası süren termal tesisler ile 51 derece sıcaklıkta suya ulaşılan “Alparslan1” kuyusunu gazetecilere gezdirdi. Bölgede şuana kadar üç kuyu açtıklarını belirten Erdoğan, inşası süren ve iki aşamalı olarak tamamlanacak termal tesisin 2013 yılında tamamlanacağını söyledi.

Uşak’ta termal kültürün geliştirmesine katkı sunmak istedikleri ifade eden Başkan Ali Erdoğan, “Bu bölge Türkiye’nin en önemli termal merkezlerinden biri haline gelecek” dedi.

2013 yılında hizmete açacakları tesisle bölgedeki yatırımların önünü açmayı da hedeflediklerini kaydeden Erdoğan, “Amacımız sahip olduğumuz kaynakları ortaya çıkararak kentin kullanımına sunmak” dedi.

İnşası süren tesiste; sauna, buhar odası, duş ve buz odası, masaj odaları, Türk hamamı, tatlı su ve termal su havuzu, termal jakuzi, vitamin bar, karışık termal ve tatlı su havuzları, açık termal ve tatlı su havuzu, restoran, spor salonu, dinlenme salonu ve soyunma odaları yer alacağını da söyleyen Erdoğan, “Bir aksilik çıkmazsa Temmuz.ayında tesisi kullanıma açacağız” dedi.

Termal tesisle birlikte aynı alanda ilk etapta 50 adet apart da inşa etmeyi planladıklarını anlatan Ali Erdoğan, “Projeyi iki aşamalı olarak inşa ediyoruz ve tesislerin tamamı yaklaşık 8 milyon TL'ye mal olacak ve tam kapasite olarak iki yıl sonunda hizmete girecek. Biz bölgede öncü görev üstlendik. Çevre yolu projesi de buradaki tesislere entegre olacak. Önümüzdeki 10 yıl içinde bu bölge Uşak'ın ve Türkiye’nin en önemli termal turizm merkezi haline gelecek. Termal turizmin gelişmesiyle yeni bir istihdam sahası oluşacak ve kent ekonomisine de katkı sağlayacak. Tesisi belediye olarak kendimiz işleteceğiz ve 50 olan apart sayısını da birkaç yıl içerisinde 120’ye çıkaracağız. İlimizde ayrıca Hamam Boğazı ve Örencik termal Tesisleri de var.Bu iki bölgeyi de hesaba kattığımızda Uşak’ın geleceği termal sağlık turizminde diyebiliriz. Bu kaynakları en iyi şekilde değerlendirip doğru yatırımcıları ilimize çekmek zorundayız. Bizim tüm çabamız bunun için” dedi.

SONDAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Alparslan1 kuyusunda 210 metre derinlikte 51 derece suya ulaştıklarını da belirten Ali Erdoğan, " Bu değer orada açtığımız bir kuyuda bulunmuş en yüksek debiye sahip suydu. Sağlık Bakanlığı Türkiye'deki en mineralli suyun bu bölgede olduğunu ve 19 çeşit hastalığa fayda sağlayacağı belirtti.

Biz hemen projemize başladık ve kamulaştırma yaptık. Yaklaşık 50 bin metrekare bir araziyi belediye adına aldık. Biz kısa vadede termal turizmi geliştirmeyi amaçlarken uzun vadede ise kenti sıcak su ile ısıtmayı ve 120 derece sıcak suya ulaşabilirsek enerji üretmeyi planlıyoruz. 70 derece sıcaklığa ulaşmak için sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Bu sıcaklıkta suya ulaşırsak kentteki konutları daha ucuz ısıtma imkanı yakalayacağız. Son aşamada ise yaklaşık bin 500 metre derinlikte 120 derece sıcak su bulmayı umut ediyoruz. Bölgemin coğrafi yapısı ve yaptırdığımız analizler bizi bu konuda umutlandırıyor. Yaptığımız sondajlarda ulaşacağımız sıcaklık kadar debiye de önem veriyoruz. Eğer umut ettiğimiz değerlerde sıcak su elde edebilirsek elektrik enerjisi üretme hayalimizi de gerçekleştirebiliriz” dedi .
Kaynak: İHA