Öğrencilerden Anıtkabir'e Ziyaret

Dr. Mustafa Çamkoru Ortaokulu öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Anıtkabir'i ziyaret etti.

Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Odunpazarı Belediyesi ve Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, Dr. Mustafa Çamkoru Ortaokulu öğrencileri, Anıtkabir'de Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulunup, Anıtkabir'i gezdi.

-Odunpazarı Belediye'nde bayramlaşma

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, belediye personeliyle bayramlaştı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Sakallı, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, çifte bayram yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Geride kalan Kurban Bayramı'nda paylaşmanın ön plana çıktığını vurgulayan Sakallı, her bayram olduğu gibi bu bayramda da binlerce vatandaşa ulaştıklarını ifade etti.

Sakallı, Cumhuriyet'in 89'uncu yılına yakışır kutlamaların gerçekleştirildiğine bildirdi.

Bayramlaşma törenine Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Bilal Temen, BEM-BİR-SEN Şube Başkanı İsmail Uysal ve Türk Yerel Hizmet Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uygun ve belediye personeli katıldı.

-Eskişehir'de Cumhuriyet Konseri yapıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet'in 89'uncu yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Konseri düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen ve Mithat Körler'in sahne aldığı Cumhuriyet Konseri'ne kent halkı yoğun ilgi gösterdi.

Konseri, aralarında vali yardımcıları Ömer Faruk Günay ve Cafer Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Nuray Akçasoy, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Jale Nur Süllü'nün de bulunduğu kente halkı dinledi.

Konserin ardından sahneye çıkan Akçasoy ve Ataç, kent halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayıp, Körler'e günün anısına plaket verdi. Gece havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Konseri öncesi Porsuk Çayı'nda teknelerle fener alayı geçişi gerçekleştirildi.

Muhabir: Fatih Doğan

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA