Eski Adliye Binası Valilik Oluyor

Kilis Adliyesi'nin yeni binasına taşınmasından sonra, Valilik binasının restorasyon sonrası tarihi binaya taşınacağı bildirildi.

Eski Adliye Binası Valilik Oluyor
Kilis'te, Cumhuriyet’in ilan edilmesinden sonra 68 yıl Hükümet Konağı olarak faaliyet gösteren tarihi bina, yeniden Valilik binası olarak kullanılacak. Kilis Valisi Süleyman Tapsız ile Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Cumhuriyet Meydanı'nın altının çok katlı otopark yapılması nedeniyle yeniden düzenlenen meydanda incelemelerde bulundu. Vali Tapsız, adliyenin yeni binasına taşındığını belirterek, "Kilis'te, Eski Hükümet Konağı olarak bilinen tarihi binayı restore ederek Kilis Valiliği olarak kullanacağız. Meydan düzenlemesi yapılırken, tarihi binanın karşısındaki Cumhuriyet alanına konulacak olan Atatürk büstünün yeri ile ilgili belediye başkanımızla görüş alışverişinde bulunuyoruz. Tahminim 1 yıl içerisinde restorasyonu tamamlayarak Hükümet Konağı olarak tabir edilen yere taşınacağız" diye konuştu.

Eski Hükümet Konağı, 68 yıl Kaymakamlık olarak hizmet verdikten sonra 1989 yılında şimdiki Valilik binasına taşınmıştı .
Kaynak: İHA