Elazığ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla Resepsiyon Düzenlendi

Cumhuriyetin ilanının 89. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Elazığ'da resepsiyon düzenlendi.

Elazığ Valisi Muammer Erol, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş ile Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, kentteki bir otelde düzenlenen resepsiyonun girişinde davetlileri karşıladı.

Şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile davetlilerin katıldığı resepsiyonda 8. Kolordu Komutanlığı bando ekibi çeşitli eserler seslendirdi. Resepsiyon sonunda 'Cumhuriyet Pastası' emekli Korgeneral Cahit Sarsılmaz'ın annesi Mürüvvet Sarsılmaz ve şehit yakınları tarafından kesildi.

Vali Erol, resepsiyon sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Elazığlıların törenlere, ilk aşamadan itibaren coşkulu bir şekilde katkıda ve katılımda bulunduklarını vurguladı.

Resepsiyonda güzel bir birlikteliğin olduğunu, toplumun her kesiminden insanların katıldığını belirten Erol, şunları ifade etti:

''Umarım, dilerim milletimizin en kötü günü böyle olsun, bayram coşkusu sevinciyle dolu olsun. Cenab-ı Hak bu millete hiçbir zaman dert, acı, bela, keder göstermesin. Hainlik yapmak isteyenlere de fırsat vermesin. Milletin birliğine bütünlüğüne kast edenlere askerimize, polisimize insanımıza hatta beşikteki çocuğumuza kast edenlere bu vatanın birliğine bütünlüğüne kast edenlere Cenab-ı Hak fırsat vermesin, şerlerinin içerisinde boğulsunlar diyoruz inşallah.''

-2023 Hedefi-

Bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na katılımın son derece güzel olduğunu ve gelecek sene bu bayramın 90. yılının kutlanacağını anımsatan Erol, ''100'e bir 10 kalmış olacak ki inşallah sayın Başbakanımızın da 2023 ile ilgili, 100. yılla ilgili hepimize koyduğu hedefler var. Milletimizin çağdaş medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkmasını ifade eden hedefler var. İnsanlar bu hedeflere önümüzdeki 11 yılda hep beraber canla başla hep birlikte çalışarak ulaşırız ve büyük Atatürk'ün de istediği o muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefini, ülküsünü gerçekleştirmiş oluruz diye ümit ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Emrah Gökmen

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA