Vali Toprak'dan Açıklama

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, ihtiyaç alanlarının ideolojiden ve terör bakışından kurtarılması gerektiğini söyledi.

Toprak, Diyarbakır Polis Radyosu'nun 21. kuruluş yıl dönümü nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü Ekinciler hizmet binasında düzenlenen programda, polisin sosyal sorumluluk projesi kapsamında vatandaşları aydınlatmanın, suç ve suçlulardan korumanın, bu konuda başlarına gelebilecek sorunları Polis Radyosu'ndan ilan etmenin ve aydınlatmanın çok önemli bir görev olduğunu belirtti.

Bu konuda vatandaşın suç ve suçluluktan uzak tutulması, gelecekten emin olması adına çalışmalar yapılırken, bir adım öteye geçilerek bir radyoyu ayakta tutmanın çok kolay bir iş olmadığını kaydeden Toprak, Polis Radyosu personelini yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı.

Gazetecilerin ''Polis Radyosu'nda da yerel lehçelerde yayın yapılır mı-'' sorusu üzerine Toprak, devletin vatandaşın ihtiyacı olan alanlarda özellikle istismara konu olan alanların boşluklarını doldurduğunu bildirdi.

''Kim ne derse desin, ben bunları yapacağım diyor. Bunları yaparken vatandaşın ihtiyacını anladığı için yapıyor. Televizyonların kurulması, radyo yayınlarının yapılması, bunların hepsi bu bağlamda yürüyor'' diyen Toprak, seçmeli Kürtçe dersinin de bunlarla bağlantılı olduğunu vurguladı.

Toprak, ''Şüphesiz ki böyle bir konu gelişiyor ve vatandaşlarımızın güzelliği için oluyorsa, Polis Radyosu açısından da vatandaşımıza erişilebilir, ulaşılabilir, anlaşılabilir, hissiyatına, duygusuna hitap edilebilir, onun ihtiyacı olan bir anlamda verilmesinde bir problem yoktur diye düşünüyorum'' diyerek, onun da altyapı zamanı geldiğinde değerlendirilebileceğini kaydetti.

Kendilerinin, bunun karar mekanizması değil, uygulayıcısı olduklarını dile getiren Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Vatandaşımızın güzelliği için oluyor. Nedir temel ayrım, terör ve teröre ait yaklaşımın içerisinden bunları alıp çıkarmamız lazım. Bunları çıkardıkça gerçek durum da ortaya çıkıyor. Ben bir teyzeye gittiğimde kontak noktası olarak gönlümün içinden gelen bir sesle Kürtçe 'ser çavan' dediğimde elimi tutuyor. 'Evladım, nasılsın' diyor. Samimi bir yaklaşım. Ama bizim ihtiyaç alanlarımızı ideolojiden ve terör bakışından kurtarmamız gerekiyor. Bu önemli. Bunu kurtardıkça bugün hiç olmayacakmış gibi görünen işler güven esasına dayalı olarak gerçekleştirilir. Çünkü bazı kişilerin söylemleri o kadar ağır, sert ve keskin ki, insanlar, toplumlar arasında güveni yok ediyor. O zaman da bu gibi konuların çözülmesini istemiyor demektir. İstismar ediyor, çözümünü zorlaştırıyor.''

Toprak ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven, 21. yıl dönümü pastasını kesti. Daha sonra Vali Toprak, Polis Radyosu'nun yayınına katıldı.

Muhabir: Nurten Aslan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA