SÜ, Makale Yarışmasında 3. Oldu

Selçuk Üniversitesi , Ahi Evran'ın ölümünün 750. yılı dolayısıyla Kırşehir'de düzenlenen 'Ahiliğe Genç Bakışlar Ulusal Sempozyumu Makale Yarışması'nda 3. oldu.

Atatürk Kültür Merkezi ve Ahi Evran Üniversitesi işbirliğinde yapılan yarışmanın sonuçları, geçtiğimiz hafta Ahi Evran Üniversitesi'nde düzenlenen törenle açıklandı.

Yarışmaya, Türkiye'deki birçok üniversitenin son sınıf öğrencileri, lisansüstü eğitim gören öğrenciler, araştırma görevlileri ve başvurduğu tarihte doktorasını tamamlamış fakat öğretim üyeliğine ataması yapılmamış doktoralı araştırmacıların katıldı.

Finale kalan 14 makalenin yüzde 75'i bildiri, yüzde 25'inin de sunum puanlarıyla oylandığı sonuçlarda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden Berkay Orhaner, ''Ahilik ve Kurumsal Sorumluluk'' adlı makalesiyle birinciliğe ve 5 bin lira teşvik ödülüne layık görüldü.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Coğrafya Bölümü'nden Arş. Gör. İlker Yiğit, ''Ahiliğe Farklı Bir Bakış: XVI. Yüzyıl Türkiyesi'nde Ahi Adlı Yerleşmeler ve Zaviyeler'' başlıklı bildirisiyle ikinciliğe ve 3 bin liralık ödülün sahibi oldu.

SÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden Arş. Gör. Aysun Eren, ''Fütüvvet Geleneği ve Ahiliğin Gerekleri Çerçevesinde İdeal İnsan Tipi'' isimli makalesiyle üçüncülüğü elde ederken, 2 bin liralık teşvik ödülü almaya hak kazandı.

Dereceye girenler, ödüllerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, milletvekilleri ve üst düzey yöneticilerden aldı.

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA