Kurbanlık Hayvanların Sevki Devam Ediyor

Muş’un Korkut ilçesinde beslenen 1 ton 250 kilogram ağırlığındaki kurbanlıklar Bursa’ya gönderildi.

Kurbanlık Hayvanların Sevki Devam Ediyor
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde besicilik yapanlar satacakları hayvanları, büyük şehirlere götürmeye devam ediyor. Korkut ilçesine bağlı Yürekli köyünde hayvancılık yapan Korkmaz ve Deniz aileleri, 3 yıldır besledikleri simental ırkı büyükbaş hayvanlarını Bursa’ya gönderdi. Her biri 1 tonun üzerinde ağırlıkta olan hayvanlar 3 kamyonla yola çıkarıldı. Hayvanları satmak üzere Bursa’ya götüreceklerini belirten Kamuran Korkmaz, 14 tane hayvanı olduğunu ve 3 yıldan beri beslediklerini söyledi.

Hayvanları satamamaları halinde ciddi bir zarara uğrayacaklarını ifade eden Kamuran Korkmaz; “Bu rezaletin içinde hayvanları besliyoruz. Hayvanlar için büyük masraflar yaptık ve Bursa’ya götüreceğiz. Satarsak memnun bir şekilde döneriz ama satamazsak külli zarar edeceğiz” dedi.

Hayvanları 6 aydır yaylada beslediklerini ifade eden Yavuz Deniz ise; “Bu hayvanları satmak için Bursa’ya gideceğiz. İnşallah zarar etmeyiz. Böyle hayvanlar varken, yurtdışından hayvan ithal etmeye gerek yok. Hükümet çiftçiye destek verirse hayvancılık gelişir” diye konuştu.

Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü önünde de kurbanlık yoğunluğu devan ediyor. Batı illerine kurbanlık götürmeye çalışan büyük ve küçükbaş hayvan sahipleri, Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü’ne müracaat edip gerekli işlemleri tamamladıktan sonra hayvanlarını batı illerine götürüyorlar .
Kaynak: İHA