Elazığ'da çatışma: 4 PKK'lı öldürüldü

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu bölgedeki askeri birliklerde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitti.

Elazığ'da çatışma: 4 PKK'lı öldürüldü
Bir süredir Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor.

Yaşanan hareketlilik nedeniyle, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, birlikleri denetlemek amacıyla bölgeye gitti.

Orgeneral Özel, son olarak Eylül ayının başında Hakkari ve çevresindeki operasyonlar için bölgeye gitmişti.

4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan, Arıcak ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2'si kadın, 4 terörist öldürüldü.

Arıcak İlçesi ile Üçocak Beldesi arasında iki gündür yol kesen PKK’lıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatıldı. Operasyon kapsamında 8’inci Kolordu Komutanlığı’ndan bölgeye helikopter ile özel eğitimli komandolar sevk edildi. Dün akşam saatlerinde başlatılan operasyonda, teröristlerle güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Son iki gün içerisinde Arıcak ilçesi ile Üçocak beldesi arasında yol kesmek suretiyle vatandaşları kalkan olarak kullanan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'nca bölgede sürdürülen operasyonlarda, yol kesen teröristlerle 2 Ekim 2012 günü saat 23.45 sıralarında sıcak temas sağlanmış olup, güvenlik güçlerinin 'Dur' ihtarına ateşle karşılık veren 2'si bayan 4 terörist silah, teçhizat ve malzemeleriyle birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Halkımızın huzur ve güvenliği için bölgede operasyonlara azim ve kararlılık içinde devam edilmektedir.”