Başkan Kocaoğlu, Stuttgart Belediye Başkanını Ağırladı

İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Aziz Kocaoğlu, Almanya’nın Stuttgart Belediye Başkanı Dr. Wolfgang Schuster’i ağırladı.

Ziyarette Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle ile Stuttgart Belediyesi Ekonomi Teşvik Daire Başkanı Ines Aufrecht da hazır bulundu. Konuk heyeti İzmir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Memnuniyetle her türlü işbirliğine açığız“ dedi.

İzmir’deki programı hakkında bilgi veren Dr. Wolfgang Schuster ise “İzmir hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın özellikle kültür açısından önemli kentlerinden birisi. Burada kalacağımız sürede işbirliği olanaklarını araştıracağız” dedi.

Göç alan kentlerin cazibesi yüksek kentler olduğunu hatırlatan konuk belediye başkanı Schuster de, "İzmir’e Doğu’dan göç oluyor. Stuttgart ise Güneydoğu Avrupa’dan göç alıyor. Kentimizdeki yetişkinlerin yüzde 40’ı göçle gelmiş durumda. Dolayısıyla birbirimizi daha iyi anlayacağız. İzmir’de yapacağımız görüşmelerde yapılar ve kentsel dönüşüm konuları öne çıkacak” diye konuştu .
Kaynak: İHA