Avşa Çanakkale'ye Bağlanmak İstiyor

Balıkesir'in Marmara ilçesine Bağlı Avşa beldesinin Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, ada halkının istemesi halinde Çanakkale'ye bağlanmak için teşebbüste bulunabileceklerini söyledi.

Avşa Çanakkale'ye Bağlanmak İstiyor
GESTAŞ feribotlarının sefer yaptığı Marmara ve Avşa adalarına inceleme gezisi düzenleyen Çanakkale Valisi Azim Tuna'yı iskelede karşılayarak adayı gezdiren Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, bu esnada adanın büyük şehre bağlanacağını ve belediyenin kapatılacağını belirterek, "Marmara adası Tekirdağ iline bağlanmak istiyor. Bunun sebebi ana karaya ve ile uzak olması, yatırım alamaması. Şimdi Balıkesir'in büyük şehir olması gündeme geldi. Artık bu engellenemez. Bizler ana karaya olan uzaklıktan dolayı hizmet alamıyoruz. Adalarda mutlaka bir belediye olmalı. Adamıza Çanakkale ilinin Karabiga ilçesi bir buçuk saat mesafede, buradan Çanakkale ise 90 kilometre. Dolayısı ile Balıkesir'den daha yakın. Erdek'ten Balıkesir ise 120 kilometre mesafede" dedi

Başkan Çağlar, ada halkının belediyenin kapatılmamasını istediğini belirterek, "Eğer belediye kapatılırsa Çanakkale daha yakın mesafede. Halk isterse Çanakkale iline bağlanmak için teşebbüste bulunabiliriz" diye konuştu.

Çanakkale Valisi Azim Tuna'nın ise Çanakkale olarak herkese kapılarının açık olduğunu ifade ettiği öğrenildi .
Kaynak: İHA