Hatay'da Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yıl dönümü Hatay’da da törenlerle kutlandı.

Hatay'da Cumhuriyet Coşkusu
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlama törenleri, Antakya Atatürk Caddesi'nde düzenlenen geçit töreni ile devam etti. Askeri araç üzerinde Vali Lekesiz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat ve Antakya Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven’in tören kortejini ve halkın Cumhuriyet Bayramı'nı kutlaması ile başlayan tören, öğrencilerin okuduğu günün anlam ve önemini belirten şiirlerle sürdü.Törende konuşan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyet'in ilanını ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutladıklarını söyledi.

Başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu kurtuluş savaşının Mustafa Kemal’in önderliğinde, milletin her ferdinin fedakârlıklarıyla kazanılan büyük bir zafer olduğunu belirten Lekesiz, “Milletin bağımsızlığından ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Cumhuriyet çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın da göstergesi olmuştur.” ifadelerini kullandı.Ardından Atatürk Caddesi'ndeki kutlama töreni, merkezde bulunan tüm okulların, spor okullarının araçların geçişi ile son buldu. Geçit töreni sırasında en çok alkışı Hatay Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve Mehmetçikler aldı.

Törene CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Adalet Komisyonu Başkanı Tuğrul Hançerkıran da katıldı.