Cumhuriyetin Kuruluşunun 89. Yıl Dönümü Gümüşhane'de Kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü Gümüşhane'de düzenlenen törenle kutlandı.

Gümüşhane'de Yenişehir Stadı'nda düzenlenen kutlama törenine Vali Yusuf Mayda, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Haldun Öğüt, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Mayda, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Öğüt ve Belediye Başkanı Canlı ile halkın bayramını kutladı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, bir yönetim şekli olmanın ötesinde tarihin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyetin getirdiği çağdaş açılımların, Türk insanının önünü açtığını ve ufkunu genişlettiğini söyledi.

Cumhuriyetin, her alandaki kazanım ve değerlerinin, çağdaş medeniyet üzerine çıkmada en büyük güvence olduğunu vurgulayan Vali Mayda, şöyle devam etti:

''Çağdaş, demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Anayasa ve kanunlarla çerçevesi belirlenmiş hak ve özgürlüklerin, özgürce kullanılmasını güvence altına almıştır. Bu çerçevede, bu ülkede yaşayan herkes hür ve birinci sınıf vatandaştır. Herkes ortak bir geçmişi ve geleceği paylaşmaktadır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi doğrultusunda, her türlü yönetimin kaynağı millet iradesidir.''

Kutlamalar, halk oyunları gösterilerinin ardından geçit töreni ile tamamlandı.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
Kaynak: AA