Çelenk Gerginliği Yaşandı

Erzincan’da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık başta olmak üzere çok sayıda partili, Atatürk anıtına çelenk koymak istedi.

Çelenk Gerginliği Yaşandı
Polisler ile CHP’liler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Çevik kuvvet polisleri Atatürk anıtının önüne barikat kurdu. Kısa süreli gerginliğin ardından Çevik Kuvvet polisleri Atatürk anıtının önünü açtı. CHP İl Başkanı İsmail Arslan, parti çelengini anıtın 15 metre önüne koyarak saygı duruşunda bulundu. Tören alanına gelen yaklaşık 150 kişi, anıt önünde saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Erzincan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Ordu Caddesi'nde düzenlenen program ile kutlandı. Resmi geçit töreninin yapıldığı programın ardından CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, CHP İl Başkanı İsmail Arslan ve yaklaşık 150 kişilik CHP’li Atatürk anıtına gitti. Belediye Sarayı önünde bulunan anıta çelenk koymak isteyen CHP’liler polis engeli ile karşılaştı. Çevik kuvvet polisleri anıt önüne barikat kurarak, CHP’lilerin geçmesine izin vermedi ve kısa süreli gerginlik yaşandı. Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Mustafa Elaman gerginliği önlemeye çalıştı. Çevik kuvvet polisleri daha sonra anıt önünü açtı ve CHP İl Başkanı İsmail Arslan, parti çelengini anıtın 15 metre önüne bıraktı. Partililer daha sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, yaşanan gerginliğin ardından yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Bayramları daha gururlu bir şekilde kutlamamız gerekirken, bugün bu zihniyetle birlikte bizim bayramlarımız yasaklanıyor. 23 Nisanları kutlayamıyoruz, 19 Mayısları kutlayamıyoruz, 30 Ağustosları kutlayamıyoruz, 29 Ekimlerde yasaklar geliyor. Biz bu yasağa her zaman için baş kaldıracağız. Bizim bu ülkeyi germek gibi bir niyetimiz yok. Bizim tek niyetimiz Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmaktır. Medeni millet seviyesine çıkarken de Cumhuriyetin kazanımları ile birlikte gitmektir.” açıklamasında bulundu.

CHP’li grup daha sonra alkışlar eşliğinde olaysız bir şekilde Atatürk anıtının önünden ayrıldı. Anıt önüne bırakılan CHP İl Başkanlığı çelenginin daha sonra kaldırıldığı öğrenildi .