Antalya’da Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü Antalya’da coşkuyla kutlandı.

Antalya’da dün yaşanan çelenk krizinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bugün coşkulu bir törenle kutlandı. Törenler Vali Ahmet Altıparmak’ın makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı.

Daha sonra, Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın askeri araçla halkı selamladı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde gerçekleştirilen törene vatandaşların katılımı yoğun oldu. Yaşlısı genci ellerinde Türk bayrakları ile alanı doldurdu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şiirler okundu, halk oyunları oynandı. Kutlamalara AK Parti iki milletvekili ile katılırken CHP milletvekilleri katılmadı.Törenlerde konuşan Antalya Valisi Vali Altıparmak, Cumhuriyetin ilanının 89. yıldönümünü tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da huzur ve güven içinde kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

29 Ekim’in çağdaş anlamda bir devletin taşlarının yerine konulduğu, bir onur ve haysiyet mücadelesi sonunda kazanılmış eşsiz bir zafer olduğunu hatırlatan Vali Altıparmak, şöyle konuştu: “Bugün hepimize düşen görev ulusal değerlere ve bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmaktır. Türk ulusu aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.”Konuşmanın ardından tören askeri geçitle sürdü. Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, geçit yapan öğrencileri ayakta selamladı.

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Antalya Şubesi’nin taşıdığı dev Türk Bayrağı büyük alkış aldı. Türkiye Sakatlar Derneği üyelerinin tekerlekli sandalyeleriyle protokolü ve halkı selamladığı geçit töreninde, en büyük ilgiyi renkli kıyafetleri ile anaokulu öğrencileri aldı. Minikler, Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle geçiş yaptı. Akdeniz Üniversitesi öğrencileri ise çeşitli toplulukları ile törene renk kattı. Askeri mangaların geçişi de Antalyalılar tarafından alkış topladı. Resmi geçit töreninin ardından kutlamalar sona erdi. Askeri mangaların geçişi de Antalyalılar tarafından büyük alkış topladı. Resmi geçit töreninin ardından kutlamalar sona erdi. Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Tören sonunda Vali Altıparmak emek veren öğretmenleri tebrik ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.Törenin tamamlanmasının ardından Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) üyesi bir grupta geçiş yaptı. Kutlamalar Orduevinde devam etti.Törene, AK Parti Milletvekilleri, Gökçen Özdoğan Enç, Sadık Badak, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse katılırken, CHP milletvekillerinin olmadığı görüldü.

Kaynak: İHA