Sultanahmet’te Zombi Şovu

Sultanahmet Meydanı’nda toplanan 200 dansçı özel efekt makyajı yaparak girdikleri ‘zombi’ kılığında, Michael Jackson’ı andı.

Dünyaca ünlü pop müzik şarkıcısı Michael Jackson'ın anısına, 30 ülkede eş zamanlı düzenlenen ve dünyada 6’ıncısı düzenlenen “Thrill The World” dans organizasyonuna Türkiye 4. Kez katıldı.

Türkiye’den katılan 200 amatör dansçı Michael Jackson’un “Thrill The World" parçası eşliğinde dans etti. Dünyada 15 bin kişinin aynı anda dans ettiği organizasyona Türkiye’de "Thrill The World İstanbul" adı verildi.

Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen organizasyona, katılan amatör 200 dansçı izleyenleri kendinden geçirdi. Kıyafetleri ve yüz makyajlarıyla Michael Jackson'ın "Thrill The World" klibindeki görünümünü andıran dansçılar, saat, 22.00 sıralarında tüm dünyayla aynı anda 6 dakika boyunca dans etti. Sevinç gösterileri yapan dansçılar, Michael Jackson'ın sevilen şarkısıyla kendinden geçti. Dansın Türkiye'de de yapılması için başvuru yapan ve İstanbul’daki organizasyonu düzenleyenlerden olan Efecan Karagöz “Bu gece saat 22.00’ı gösterdiğinde 30 ülkede binlerce insanla aynı anda dans edeceğiz. Amacımız herkesin dans edebileceğini göstermek. Dans sanatının farklı kültürleri, farklı milletleri birleştirici özelliğini vurgulamak. Dans ile eğlenerek dünyayı güzelleştirebileceğimizi göstermek. Sivil toplum kuruluşlarına destek vermek. Dünyada bizimle birlikte Berlin’de, Londra’da, Los Angeles’ta, New York’ta ve birçok ülkede bu etkinlik aynı anda gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

Zombi kılığına giren dansçılardan Hakan Ceyhan ise “Buradaki bulunma ve yüzümüzü boyama amacımız, Michael Jackson’ın Thriller klibine yani zombilerin direnişi klibine burada insanlara göstermek. Ama asıl amaç o değil. Asıl amaç dans ederek sivil toplum kuruluşlarına ve toplum gönüllülerine yardımcı olmak” diye konuştu.

Dans etkinliğini izleyen Nurdan Sezgin isimli vatandaş, “Çok güzel, çok eğlenceli bir dahaki seneye ben de katılmayı düşünüyorum. Bu sene provalara gelemediğim için katılamadım” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA