Mhp Niğde İl Başkanı Hakan Er:

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajda, 1919’da başlayan Milli Kurtuluş hareketinin karakteristik özelliğinin milliyetçilik olduğunu ifade ederek, "1919’daki irade bugün MHP’yi var eden iradedir" dedi.

Mhp Niğde İl Başkanı Hakan Er:
Cumhuriyetin kuruluşunun 89. Yıl dönümü dolaysıyla MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, yayınladığı yazılı mesajda gelinen süreci değerlendirerek, partisinin her daim cumhuriyeti ve bağımsızlığı koruma refleksi gösterdiğini ifade etti.

Hakan Er mesajında: “1919’da başlayan milli kurtuluş savaşımız, emperyalist güçlere karşı halkın milliyetçi, tam bağımsızlıktan yana başkaldırısıdır. Dünyadaki hangi literatüre bakarsanız bakın milli kurtuluş savaşımız bu şekilde tanımlanmıştır. Adı üstünde milli bir hareket olan milli kurtuluş savaşımızın ana prensipleri yine Milliyetçi Hareket Partisinde kuruluş gerekçesidir. İşte böylesine kutsal ve onurlu bir savaşın evlatları olarak, cumhuriyet bizim için her şeyden önemli ve değerlidir. Bugün Anadolu coğrafyasında Ay-Yıldız bayrağımız dalgalanıyorsa bunun yegane nedeni, milliyetçi refleksin hiçbir zaman kaybolmamasındadır. Partimiz bu bilinç ve refleksle üzerine düşen her türlü sorumluluğu tarihsel süreç içerisinde eksiksiz yerine getirmiştir. Cumhuriyeti kollamayı, korumayı kendisine namus meselesi sayan Albayımız, Başbuğumuz Alpaslan Türkeş önderliğinde 40 yılı aşkın süredir elimizden gelen her türlü mücadeleyi sürdürüyoruz. Bizler birilerinin yaptığına inat cumhuriyetin arkasına sığınmanın ötesinde, cumhuriyete önderlik yapmaya, yolunu açmaya, yaşatmaya ant içtik. Hiç kimse bu milletin en tabi ve en gerçekçi mücadelesini kendi tekeline almaya hakkı olamaz. Bu yüzden bizler için cumhuriyet bu milletin öz ve ortak değeridir. Bu değerin çatısını çökertmek isteyenlere karşı partimiz her zamankinden daha dinç tepki gösterecektir. Zira bu çatı çöktüğünde altında kalan sadece bizler değil, gafilce bu çatıyı çökertenlerde altında kalacaktır. Bir takım gizli veya emperyalist uşaklığı içinde plan yapanlar, kusura bakmayın 89 yıl önce atalarımız heveslerinizi nasıl kursağında bıraktıysa bizler de şimdi ve yarında bu hevesi kursağınızda bırakacağız.” dedi.

Son günlerde yaşanan rejim tartışmalarına da değinen MHP’li Er, “partimizin bu konuda ki tavrı nettir. Milli devlet, üniter devlet, tek millet partimizin ve cumhuriyet rejiminin tartışılmaz unsurlarıdır. Milli devleti parçalamaya yönelik her türlü legal ve illegal oluşumlara karşı partimiz kanunların bize verdiği olanaklar ölçüsünde mücadele ederiz. Üniter devletin temeline Dinamit koyacak her türlü siyasete karşı partimiz gerekli parlamenter mücadelesini sürdürecektir. Bu milleti etnik ve dinsel kimliklerle bölmek isteyenlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün birleştirici - Ne Mutlu Türk’üm Diyene- felsefesiyle, Türk olma bilincini ırksal ve etniksel kökene dayandırmadan ay yıldız bayrak altında yaşayan, devletine ve milletine hizmet etme kararlılığında olan, Türk olmayı onur sayan bireyler olarak tanımlarız. Bize göre bu ülkenin hiçbir zaman rejim sorunu olmamıştır. Rejim sorunu olanlarla bunu fırsat bilip rejim savunuculuğu yapanlara karşı partimiz, yaygara koparmak yerine üzerine düşen görevi yapmıştır. İsteyenler 40 yılı aşkın verdiğimiz şanlı mücadeleye baksınlar yeter. Unutmasınlar ki rejimi de, milli ve üniter devleti de her daim partimiz savunmuştur. Rüzgarın yönüne göre siyaset yapanlara inat partimizin her neferi, ülkücü kardeşlerimiz cumhuriyetten yana tavır almıştır.” diyerek Milli Kurtuluş savaşında şehit olanlara, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarına, partisinin devleti koruma pahasına canını veren ülkücülere Allah’tan rahmet dileyerek açıklamasını sonlandırdı .
Kaynak: İHA