Cumhuriyet İçin Koştular
Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği '4. Cumhuriyet Yol Koşusu' yapıldı.

Yarışa, vatandaşların ilgisi büyük oldu. Çeşitli illerden ailesiyle birlikte gelen sporseverler Son hazırlıklarını tamamlayarak startın verileceği alanda ısınmaya başladı.
Spor yapmanın önemine vurgu yapan sporcular, herkesi spor yapmaya davet etti. Bazı aileler de bebek arasındaki çocuğunu da alarak koşuya katıldı.
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın startıyla başlayan yarışta yurt içi ve yurt dışından yaklaşık bin 500 sporcu birinci olmak için mücadele etti. Erkeklerde Elazığ Bölgesin’den Ali Haydar Tekgöz 29 dakika 18 saniye ile birinci, Mehmet Çağlayan da ikinci oldu. Yarışı kadınlarda ise Esma Aydemir birinci, Türkan Erişmiş Ayata ikinci, Bahar Doğan da üçüncü olarak tamamladı. Gaziler kategorisinin birincisi ise Hasan Uludağ oldu. Kadınlarda birinci olan Esma Aydemir, üst düzey sporcular arasında yarışı kazandığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.
Çeşitli kategorilerde ödüllerin verileceği yarışta dereceye girenlere 14 ayar altından madalyalar takdim edilecek .
