Kapıkule'de Kurban Eti Denetimleri
Kapıkule Gümrük Sahası'nda bayramın üçüncü günü de kurban denetimleri sürerken, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kişi başı 5 kilogramdan fazla etin Türkiye’ye geçirilmemesi için valizleri en ince ayrıntıya kadar inceledi.

GEÇEN YIL 30 TON ET İMHA EDİLMİŞTİ Bilindiği gibi Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi yurt dışında kesilen kurbanların Türkiye’ye girişinin vakumlu ambalajlarda yapılabileceğini ve kişi başı 5 kiloya kadar muafiyet hakkı tanıdıkları uyarılarında bulunmuştu. Ekipler bu sayede Kurban Bayramı'nı fırsat bilerek Türkiye’ye kaçak ve sağlıksız etlerin girişini engellemeyi hedefliyor. Geçen yıl 30 ton etin imha edildiği belirtilirken, bu rakamın bu bayram şimdiden 10 tona kadar ulaştığı ifade ediliyor.
POLİSTEN VATANDAŞLARA ‘HOŞ GELDİN’ KOLONYASI Diğer yandan, Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise Türkiye’ye giriş yapan yerli ve yabancılara Türk misafirperverliğini gösteriyor. Biri erkek biri kadın iki polis memuru, yurda giriş yapanları kolonya ve bayram şekeriyle karşılayarak bayramlarını tebrik ediyor .
