Cüneyt Ünal’ın Eşi Çifte Bayram Yaşadı

Suriye’de kaçırılan gazeteci Cüneyt Ünal’ın yeni fotoğrafının ortaya çıkması eşi Nuran Ünal’a çifte bayram yaşattı.

Eşinin fotoğrafıyla sağlık durumunun iyi olduğunu gören Ünal, fotoğrafa bakarak duygusal anlar yaşadı. Suriye’de kaçırılan gazeteci Cüneyt Ünal’ın İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından bir fotoğrafının yayımlanması ailesine ve eşi Nuran Ünal’a çifte bayram yaşattı. Fotoğrafta eşinin sağlıklı olduğunu gören Ünal yetkililerden yardım istedi.

Eşinin fotoğrafıyla çifte bayram yaşadığını dile getiren gazeteci Cüneyt Ünal’ın eşi Nuran Ünal, “Şu anda tabi ki çok mutluyum. 27 Ağustos’tan bu yana elimde hiçbir bilgi yoktu. Görüntüyle beraber hayatta olduğunu öğrenmiş oldum. Sağlıklı olduğunu görüyorum. Daha önceki görüntülerde darp izleri yorgun bitkin hali vardı aklımda. Bu fotoğrafta en azından sağlıklı olduğunu görebildim. Gayet iyi gözüküyor. Umarım en kısa zamanda kendisine kavuşurum” dedi.

Kendisine hiçbir resmi bilginin verilmediğini belirten Nuran Ünal, “Sadece 27 Ağustos’tan sonra bakanlığın bana vermiş olduğu bilgiler vardı. Sadece geleceği günü haber vereceklerini söylemişlerdi. Onun dışında hiçbir bilgi verilmedi. Ben 27 Ağustos’tan bu yana görüntüsüyle birlikte ilk defa bilgi almış oldum. Yaşıyor mu yaşamıyor mu onun teyidini yapamıyordum. Geçen bayram Cüneyt burada yoktu. Bayramı ayrı geçiriyoruz diye bana çiçek göndermişti. Bu fotoğraf bana çiçek gibi geldi. Mutluyum. Umarım Başar için de böyle bir gelişme olur. Ailesine bir an önce kavuşur. Çünkü ondan da 20 Ağustos’tan bu yana haber yok. Hayatta mı değil mi bilemiyoruz. Ama Allaha şükür ben gördüm. Yaşıyor” şeklinde konuştu.

Eşinin fotoğrafını inceleyerek fiziksel değişimini değerlendiren Nuran Ünal, “Cüneyt kilo vermiş tabii ki. Bayağı bir zayıflamış. Sakalı biraz uzamış. Çene altında sakalı vardı. Onu kesmişler. 27 Ağustos o görüntüde yer alan gömlek gibi bu gömlek de onun değil. Oradan temin edilen bir gömlek olduğunu düşünüyorum. Ama en azından gözlerinde o korkuyu görmüyorum. Biraz daha rahatlamış gözüküyor. Suratındaki o darp izleri tamamen kaybolmuş. Saçları biraz uzamış. Ama gayet iyi gözüküyor” diye konuştu.

Eşinin CHP heyetine teslim edileceği söylentilerini değerlendiren Ünal, “Bu görüntüyü alırken bana şöyle bir bilgi de geldi. Şam’dan gelen bilgilerde Cüneyt ve Başarı CHP’ye teslim edileceği doğrultusunda. CHP’nin bir adım atmasını bekliyorum. Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz şuanda Amerika’da 11 Kasım’da dönecek. 11 Kasımdan sonra Suriye’ye gidip alabileceği yönünde bilgiler vermişti bize. Geçen hafta gitmeden önce gazetecilerden oluşan bir heyet oluşturulmuştu. Refik bey de müdahildi. Beyrut’a kadar uçak biletleri ayarlandı. Ancak Beyrut’tan Suriye’ye uçak bulamadılar. Daha sonrada özel bir uçak şirketiyle anlaşıldı. Ancak maddi problem yüzünden iptal oldu. Refik Bey’in de 2 günü vardı. Amerika’ya gitmek zorundaydı. Heyetin 11 Kasım’da gelmesini büyük bir heyecanla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Eşine seslenirken duygusal anlar yaşayan Nuran Ünal, “Eğer eşim beni herhangi bir şekilde izliyorsa, bu görüntüler ona iletilecekse; Cüneyt seni çok seviyorum. Seni burada bekliyoruz. Biz çok iyiyiz. Sen gelince daha da iyi olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA