Cihan Haber Ajansı Gündemi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nın Grand Cevahir Otel'de düzenleyeceği bayramlaşma programına katılacak.

( 14.30) Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda partililerle bayramlaşacak. (13.00) Türkiye'de yağışlar yüzde 50 azaldı (Özel)
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre yağışlar genel olarak normalinden ve geçen yıla göre bu yıl eylül ayında yağışlarda azalma yaşandı. Eylül ayı yağış ortalaması 13,1 mm, normali 27,6 mm ve 2011 Eylül ayı yağış ortalaması ise 27,9 mm. Yağışlarda normaline göre yüzde 52,6; geçen yıl eylül ayı yağışına göre ise yüzde 53,1 azalma gözlendi. En fazla yağışın azaldığı bölge Akdeniz iken; Doğu Anadolu'da yağışlarda normaline göre yüzde 4,3 artma gerçekleşti. Geçen yıl eylül ayı yağışına göre ise yüzde 29,5 azalma oldu.Vahşi hayvanların dişleri usta elinde tespihe dönüşüyor (Özel)
Türkiye’de şüphesiz en çok koleksiyonu yapılan objelerden biridir tespih. Çok bilinen Kehribar ve Oltu taşlarının yanı sıra Veysel ve Ömer Bozkurt kardeşler, müşterilerinin getirdiği fil dişi, mors dişi, fil kemiği, balina dişi gergedan boynuzu ve keçi-manda- geyik gibi hayvansal ürünlerle tespihler yapıyor. İki kardeş bu ürünlerden müşterilerinin istediği özelliklerde tespihler yapıyor. Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde yolda sel sularına kapılan araçta 2 kişi boğuldu. Konuyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.
Hint altkıtasındaki Müslümanlar, Kurban Bayramı’nın birinci gününü idrak edecek.Türk derneklerinin kurban eti dağıtma faaliyetleri izleniyor.Suriye ile ilgili gelişmeler takip ediliyorUkrayna’da seçim propagandası yasağı öncesi iktidardaki Bölgeler Partisi ile tutuklu lider Yuliya Timoşenko’nun Anavatan Partisi altında birleşen muhalefet partileri birbirine 100 metre mesafedeki iki ayrı meydanda aynı anda son mitinglerini yaptı. Yarın sandık başına gidecek Ukrayna’da bugün ‘sessiz gün’ ilan edildi.
Spor Toto Süper Lig’in 9. hafta maçlarına İçel İdman Yurdu - İstanbul BBSK, Sivasspor - Akhisar Belediyespor ve Galatasaray – Kayserispor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (16.00-19.00)PTT 1. Lig’in 9. hafta maçları Şanlıurfaspor – Adana Demirspor, Bucaspor – 1461 Trabzon ve Torku Konyaspor – Çaykur Rizespor karşılaşmalarıyla başlayacak. (14.00-19.00 )