Vali Öz Açıklaması

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, ''Milli ve manevi değerlerimizi hep birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz''dedi.

Cuma namazı sonrası Amasya Belediyesi önünde gerçekleşen bayramlaşma töreninde vatandaşlara semaverlerde pişirilen çay ile kavurma ikram etti.

Törende konuşan Vali Öz, yaşanılan duygu ve gönül birliğinin tüm Türkiye'ye örnek olacak değerde olduğunu kaydederek, ''Milli ve manevi değerlerimizi hep birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu meydanda güzel bir bayramlaşma yaşıyoruz. Bir kaç gün sonra da hep birlikte Cumhuriyet Bayramını kutlayacağız. Cumhuriyet Bayramının en fazla kutlama hakkı olan bu konuda bu gururu en iyi yaşaması gereken memleketlerden birisi de Amasya'dır''dedi.

Amasya'nın milli mücadele ateşinin yakıldığı şehir olduğunu vurgulayan Öz şöyle konuştu:

''Amasyalı Cumhuriyet Bayramını coşkuyla ve gururla kutlayacaktır. Cumhuriyet cumhur varsa cumhuriyettir. Cumhuriyet demokratik değerlere dayanıyorsa cumhuriyettir. Cumhuriyet inanç ve vicdan özgürlüğü ile laikliği yaşatıyorsa cumhuriyettir. Cumhuriyet sosyal devletse cumhuriyettir. Cumhuriyet hukuk devleti ise cumhuriyettir. Yoksa bu gün dünya ya bakın adı cumhuriyet olan ancak insanlarına zulmeden nice devletler vardır. Cumhuriyeti bir bütün olarak yaşamak ve yaşatmak zorundayız. Cumhuriyet cumhuruyla beraber cumhuriyettir. İşte biz bu meydan da biz bunu yaşıyoruz. Halkıyla, yöneticisiyle, zenginiyle, fakiriyle, yaşlısı ile genciyle, köylüsü ile şehirlisi ile hepsi kucaklaşıyor, manevi değerini Kurban Bayramını birlikte kutluyor. İnşallah üç gün sonra da bu duyguyu Cumhuriyet Bayramı'nda yaşayacağız.''

AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir ise tek yürekte çifte bayram yaşadıklarını söyledi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise geleneksel hale gelen protokol halk bayramlaşmasının yaklaşık 10 yıldır sürdüğünü anımsattı.

Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızhan, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, vali yardımcıları ve daire müdürleri. sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen törende mehteran bölüğünün seslendirdiği marşlar törene renk kattı.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA