Vali Ata: Afetler, Bizlerin Yaptığı Hatalardan Kaynaklanıyor

Gaziantep Valisi Erdal Ata, yaşanan afetlerden ders çıkarılmadığını belirterek, “Bu afetlerin geneline baktığımız zaman, bizlerin yaptığı hatalardan kaynaklanıyor. Bundan sonra yapacağımız her türlü kentsel planlamalar veya yol yapımlarında daha dikkatli, daha gerçekçi davranıp, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmasına meydan vermeyelim.” dedi.

Bayramın ilk günü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile birlikte İl Özel İdaresi'nde vatandaşlarla bayramlaşan Vali Erdal Ata, bir otobüsün sele kapılması Sonucu hayatını kaybeden 3 kişi hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Ata, ''İlk anlarında kayıp sayısı 5 tane olarak belirtilmişti. Arama ve kurtarma ekipleri, emniyet, jandarma, itfaiyeden oluşan ekiplerimizin yaptığı arama ve kurtarma çalışmalarında 3 kişinin cesedine ulaşıldı. Daha Sonra verilen bilgilerde, otobüste olduğu bildirilen, Sonradan binmediği belirtilen 2 vatandaşımızın aranmasından vazgeçildi. 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Üçünün de cesetleri bulundu.” diye konuştu.

Ayrıca, sağanak yağış nedeniyle Oğuzeli ilçesinde sel baskınlarının oluştuğunu dile getiren Ata, “Bazı ev, iş yeri ve arazilerde hasar oluştu. Ekiplerimiz, hem Oğuzeli'nde hem de şehirdeki çeşitli yerlerdeki hasar tespit çalışmaları ve ilk müdahaleleri yapıyor. Bölgede fazla bir zarar olmamasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bayram Sonrasında hasar tespit çalışmalarının yapılacağını söyleyen Vali Ata, şunları kaydetti: “Tespitler yapıldıktan Sonra Sayın Bakanımız Fatma Şahin de söyledi; gerekli yardımlar yapılacak. O vatandaşların yaralarını saracağız. Tabii ki bu afetlerin yaşanmaması, en büyük arzumuz. Ama maalesef yaşadığımız afetlerden ders almıyoruz. Bu afetlerin geneline baktığımız zaman, bizlerin yaptığı hatalardan kaynaklanıyor. Temennimiz, 'bunlar Son olsun', yaşadığımız bu acılardan ders çıkaralım. Bundan Sonra yapacağımız her türlü kentsel planlamalar veya yol yapımlarında daha dikkatli, daha gerçekçi davranıp bu tür felaketlerin bir daha yaşanmasına meydan vermeyelim.''