Sultanbeyli'nin Kardeşi Oldu

Sultanbeyli Belediyesi ile Bosna Hersek'in Jajce Belediyesi arasında dostluk köprüsü kuruldu.

Sultanbeyli'nin Kardeşi Oldu
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile Jajce Belediye Başkanı Nisvet Hrnjic kardeşlik protokolünü imzalayarak, Sultanbeyli ile Jajce‘yi kardeş belediye ilan etti.

Balkan savaşlarının 100. yılında, Süleyman Şah Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Sultanbeyli Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleşen 1. Uluslararası Balkan Kongresi'nde temelleri atılan 'kardeş belediye' projesi önceki gün hayata geçirildi. Bosna Hersek'in doğal güzellikleriyle meşhur ilçesi Jajce Belediyesi ile Sultanbeyli Belediyesi kardeş belediye oldu. Jajce Belediye Başkanı Nisvet Hrnjic, kardeş belediye projesinin kendileri açısından oldukça önemli olduğunu, bundan böyle iki belediye arasında bir gönül köprüsü oluşacağını söyledi.

Bosna Hersek'e ülke olarak ayrı bir önem gösterdiklerini belirten Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise “İki belediye arasında varılan mutabakat sonucunda imzaladığımız kardeş belediye protokolüyle, Jajce Belediyemizle işbirliği ve kültür alanında önemli adımlar atacağımıza inanıyorum. Bu topraklar bize atalarımızın emanetidir. Hep söylediğim şu; ülke olarak Balkanlar'da gözümüz yok gönlümüz var. Sizler burada güçlü olursanız biz de güçlü oluruz.” dedi .