Kurban Bayramı Sabahı Anneler Kınalı Kuzuları İçin Şehitliklere Akın Etti

Müslümanlar, bayram namazını kıldıktan sonra kurbanını kesti, birbirleriyle bayramlaştı.

Kurban Bayramı Sabahı Anneler Kınalı Kuzuları İçin Şehitliklere Akın Etti
Yurttaki şehitliklerde olduğu gibi Bursa'da da Pınarbaşı Şehitliği'ne akın eden aileler, bayramı şehit çocukları ve yakınları ile kutladı. Bayrama, sevdiklerinden ayrı giren aileler, gözyaşları içinde evlatlarının mezarlarını temizleyerek, su döküp çiçek bıraktı. Kurban Bayramı sabahı şehitliğe akın eden acılı aileler, şehit mezarları başında Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti. Gözyaşları içinde dua eden aileler, terör olaylarının sona ermesini istedi.

BAYRAM ELLERE BİZİM NEYİMİZE
Bayram sabahı, ilk olarak oğlunun mezarını ziyarete geldiğini anlatan Güldane Daşdemir, "Ana yüreği buna dayanır mı? dayanmıyor, bayram gelmiş ellere, bize bayram yok. Hiç dayanamıyorum ki. Yavrum bizi hiç üzmedi. Bayramlarda en önce bizim elimizi öpmeye geliyordu. Bayramda en önce buraya geldim. Yavrumun mezarına gelmeden bayram yapabilir miyim." şeklinde konuşarak gözyaşı döktü.Münevver Vardar ise sabah önce yavrusunun mezarına koştuğunu anlatarak, "Her zaman yavrumun mezarına geliyorum. Hatta evvelki gün de geldim, ben arife zannediyordum. Akıl kalmadı ki." şeklinde konuştu.

Bayram sabahı ilk olarak ailesi ile birlikte kardeşinin mezarını ziyaret Şehit Vahit Ardıçlı'nın ağabeyi Cavit Ardıçlı da söyleyecek bir şey bulamadıklarını belirterek, "Kardeşimi 1998 yılında şehit verdik. Bingöl'de şehit düşmüştü. Yine bir bayram, yine burukluk. İlk önce ziyaretimiz buraya oluyor. Ailecek ilk ziyaretimizi buraya yaptıktan sonra bayrama devam ediyoruz ama buruk bir şekilde. Aslında söylenecek fazla bir şey yok. Kelimeler insanın boğazında düğümlenip kalıyor. Aslında insan haykırmak istiyor ama haykıramıyor, boğazına düğümleniyor her şey. Tek sevincimiz şehit olması, inşallah o da bize şefaatçi olacak." şeklinde duygularını ifade etti .