Karşıyaka’da İspanyol Rüzgarı Esecek

Konserlerinde farklı ülkelerin ezgileriyle sanatseverleri buluşturan Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, bu kez “İspanya Düşleri” içeriğiyle ünlü kemancı Hasan Niyazi Tura ile piyanist Müge Hendekli’yi konuk ediyor.

Karşıyaka’da İspanyol Rüzgarı Esecek
İkili, 31 Ekim 2012 Çarşamba günü saat 20.30’da Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Karşıyaka için titizlikle hazırlanan konser programı iki bölümden oluşuyor. Pablo de Sarasate’nin ‘’Endülüs Romansı’’ ile başlayacak olan dinleti, ikinci bölümde Manuel de Falla’nın “İspanyol Dansı”, Isaac Albeniz’in “Tango”su ile sürecek ve sürpriz parçalarla son bulacak. Eğitimine 7 yaşında başlayan keman solistliğinin yanı sıra besteciliği ve orkestra şefliği ile anılan Tura, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında keman sanatçısı, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrasında şef yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açtığı beste yarışmasında 1. senfonisiyle birincilik ödülü alan, yurtdışında şef ve solist olarak Türkiye'yi başarı ile temsil eden Tura’ya, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda doçent olarak çalışmalarını sürdüren Müge Hendekli eşlik edecek. Müzik sanatını, öğretici ve uygulayıcı kimlikleriyle birçok başarıya imza atmış olan sanatçıların dinletilerinin büyük bir ilgi çekmesi bekleniyor .
Kaynak: İHA