Bursa’da Huzurlu Bayram

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret ederek, huzurevi sakinlerinin Kurban Bayramı’nı kutladı.

Bursa’da Huzurlu Bayram
Kurban Bayramı’nın ilk gününde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa milletvekilleri, Heykel’deki Bursa Valiliği’nde gerçekleştirilen bayramlaşmada bir araya geldi.

Siyasi partilerin temsilcileri, kurum müdürleri, kamu görevlileri ve siyasi parti temsilcilerinin de hazır bulunduğu törenin ardından Vali Harput ile birlikte Başbakanlık Huzurevi ve Büyükşehir Belediyesi Fethiye Dörtçelik Huzurevi’ne giden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bayramlarını kutladığı yaşlılara karanfil dağıttı.

Huzurevi sakinlerinin ellerini tek tek öperek bayramlarını kutlayan ve yaşlılarla sohbet eden Başkan Altepe, “Geleneksel kültürümüzde bayramların ayrı bir yeri var. Bayramlar dostlukların paylaşıldığı, küslüklerin sona erdiği önemli buluşma günleridir. Bugün huzurevindeki büyüklerimizin mutlu olduğunu görmek bizleri de çok sevindirdi” dedi.

Bursa’da bayramların çok güzel geçtiğine değinen Başkan Altepe, yaşlıların hem huzurevinde hem de sosyal yaşamda rahatça hareket etmelerini ve Bursa’nın güzelliklerinden yararlanmalarını istediklerini söyledi.

Başkan Altepe, huzurevi sakinlerine moral verdiği buluşmada, “Kurban Bayramı’nın neşe ve heyecan içinde geçmesini, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesini diliyorum” diye konuştu.

Huzurevi sakinlerinin hem mutlu olduğu hem de duygusal anlar yaşadığı ziyarette Vali Şahabettin Harput da yaşlıların duasını almak istediklerini vurguladı. Huzurevi sakinlerine moral veren Vali Harput, “Biz bir aileyiz. Bugüne kadar Bursa’ya en güzel şekilde hizmet eden büyüklerimize şimdi de bizler hizmet etmekten onur duyuyoruz. Büyüklerimiz bizim sigortamızdır. Bizler büyüklerimizin duasını almaya geldik. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi diliyorum” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise bayramların birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu taşıdığına dikkati çekerek, “Bayram coşkusunu büyüklerimizle yaşamaktan dolayı mutluyum. Büyüklerimizin ömürlerini bayram neşesiyle geçirmelerini temenni ediyorum” diyerek, yaşlıların gönüllerini fethetti. Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde yaşamını sürdüren Selahattin Atay, Emin Mandıracılar ve Emel Güzelotan bayram sebebiyle konuklar için şarkı söyleyerek ziyarete renk kattı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren kadın sığınma evinde kalan ihtiyaç sahibi kadın ve çocuklara da bayramlık kıyafet hediye edildi .
Kaynak: İHA