Baykal’dan Bayram Böreği

Bayramı memleketinde geçiren CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram namazını Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kıldı.

Baykal’dan Bayram Böreği
Baykal, ardından gittiği börek salonunda eliyle Antalya usulü börek açtı. CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram namazını CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Arif Bulut ve eski CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken ile birlikte dedesi Şeyh Ahmet Efendinin imamlık yaptığı Kaleiçi’ndeki Tekeli Mehmet Paşa Camii’nde kıldı.Bayramı memleketinde geçiren Deniz Baykal, bayram namazının ardından cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayramlaşmanın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Baykal,tüm İslam aleminin bayramını kutlayarak şunları söyledi: “Bayramlar bizim kendimizi sorgulamamız için bir vesile olmalıdır. Buna ihtiyacımız var. Bayramlar toplumsal dayanışmayı artırmanın toplumsal sorumluluğumuzu gözden geçirmeye bir vesilesi olmalıdır. Hem insan hem millet olarak içinden geçmekte olduğumuz bunalımlı, sıkıntılı dönemi şöyle bir durup sorgulamalıyız. Nereye gidiyoruz? diye sormasına her şeyi yeniden düşünmesine ihtiyaç var. İnşallah gelecek bayramlar daha iyi olur. Milletimizin yüzü daha çok güler. Buna ihtiyaç var. Bugün bütün bunları geride bırakarak birbirimize olan duygularımızı, dostluğu, dayanışmayı tazeleme zamanıdır. Bunu yapmalıyız hep birlikte.”

BÖREKTE USTALIK DÖNEMİ
Deniz Baykal ve beraberindeki milletvekilleri daha sonra Antalya'nın meşhur börekçisi Avcuoğlu Börek Salonu'na gitti. Salondakilerle bayramlaşan Baykal, ellerini yıkadıktan sonra işyeri sahibi Sultan Avcuoğlu’nun ricasıyla börek tezgahının başına geçti. İlk önce önlüğünü itina ile bağlayan Baykal, eline aldığı hamuru ince bir şekilde açtı. Börek ustası gibi hamura şekil veren Baykal, kıymalı börek hazırladı. Baykal, ardından hazırladığı böreği fırına verdi. Bu esnada milletvekili Osman Kaptan ise Baykal’ı ilgi ile izleyerek, “Artık ustalık dönemine girdi’ diyerek espri yaptı.Ardından ikram edilen nar suyunu içen Baykal, kahvaltısını yaptıktan salondan ayrıldı .
Kaynak: İHA