Vali Cerrah Şehitleri Unutmadı

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Kurban Bayramı öncesi şehit mezarlıklarını ziyaret etti.

Vali Cerrah Şehitleri Unutmadı
Vali Celalettin Cerrah ve beraberindekiler, şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfiller bıraktılar. Cerrah, şehit ailelerinin Kurban Bayramı’nı da kutladı. Vali Cerrah, burada yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesinde şehit mezarlarını ziyaret etmek ve şehit aileleri ile birlikte olarak bayramlarını kutlamak istediklerini belirterek, “Şehitlerimize, rabbimden gani gani rahmet, ailelerine de sabırlar diliyorum. Hepimizin tekrar başı sağ olsun” dedi.

Cerrah, şehit ailelerinin ve tüm Osmaniyelilerin de Kurban Bayramı’nı kutladı.

Vali Celalettin Cerrah ve protokol üyeleri, Asri Mezarlık’taki Garnizon Şehitliği ve diğer şehit mezarları başında yapılan duanın ardından yeni oluşturulan Kore Gazileri Mezarlığı’nı da ziyaret etti. Ziyaret için Vali Cerrah’a teşekkür eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Halil Yamacı, Osmaniye’de halen 15'e yakın Kore gazisi bulunduğunu ve şu anda ise yeni yapılan mezarlık içerisinde 6 Kore gazisinin mezarının olduğunu söyledi.

Yamacı, "Kore Gazileri bugüne kadar sahipsiz gibilerdi. Ama Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız geldikten sonra bütün bu sahipsizlik giderildi. Gururla ve onurla artık mezarlarımızın başına geliyoruz. Sahip çıkıldığımızı, arkamızda birilerinin var olduğunu hissediyoruz ve bundan da gurur duyuyoruz. Hepinizden Allah razı olsun" diye konuştu.

“BU MİLLET, BU ÜLKEYE SAHİP ÇIKAR” Vali Celalettin Cerrah ise vefat eden Kore ve Kıbrıs gazilerinin aynı yerde toplanmaları için Kore Gazileri Mezarlığı’nın daha da genişletilmesi yönünde Belediye Başkanı Kadir Kara'dan istekte bulundu. Cerrah, "Bu ülkenin tek taşı için emek veren, kan veren, can verenlerin her zaman yanındayız. Bizler aynı duyguları paylaşıyoruz. Bu ülke için bizim de yapamayacağımız şey yoktur. Ama, Allah kime nasip ederse o şehit olur, o gazi olur. Bu bir nasip meselesidir. Bu ülke için hiç bir zaman gözümüzü kırpmayız. Bunu da herkesin duymasını, teröre kol kanat gerenlerin, onları kucaklayanların da duymasını istiyoruz. Bu millet, bu ülkeye sahip çıkar hiç merak etmeyin. Gazisine de, şehidine de sahip çıkarız. Allah tüm geçmişlerimize gani gani rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

Daha sonra Karacalar Mezarlığı ve Büyük Cami yanındaki Kurtuluş Savaşı şehitlerinin mezarları da ziyaret edilerek dualar okundu

Şehitlik ziyaretlerine Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcıları Yusuf Özdemir ve M. Hüseyin Nail Anlar, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, EMŞAV Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kaplan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İl Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.

Kaynak: İHA